Hükümetin kanayan yara haline gelen EYT meselesini çözmesinin ardından 6’lı masa ganimetten pay kapmanın derdine düştü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT ile ilgili açıklamalarının ardından kendi sosyal medya hesabından “EYT loading” paylaşımı yapan Kılıçdaroğlu ve 6’lı masanın diğer ortakları, sanki bu meseleyi dile getirdikleri için hükümet çözmek zorunda kalmış algısı yaratarak siyasi rant elde etmek için çabalıyorlar. Halbuki bu EYT meselesini Türkiye’nin başına musallat edenlerin, geçmişte bunların, siyasi miraslarının üzerinde oturdukları ve Türkiye’yi derin bir siyasi ve ekonomik krize sokan yoldaşlarının olduğunu unutuyorlar.

Sivil Toplum Örgütü kurarak baskı grubu oluşturan EYT‘lilerin probleminin çözülmesi gerektiğini hükümetin anlaması için muhalefetin söylemesine ihtiyacı mı var? Ülkenin içinde bulunduğu şartlarda kendisi için en uygun zamanda bu meseleyi çözdü. Bu çözümle birlikte çözümün anahtarının kendisinde olduğunu kamuoyuna göstererek 6’lı masaya bir tekme daha atmış oldu.

Bugün geldiğimiz noktada biz söyledik de yaptı diyen 6’lı masanın gündemi ile hükümetin gündemi birbirinden çok farklı. 6’lı Masa, umutsuzca kör bir kuyuda iğne arar gibi Cumhurbaşkanı adayı ararken, Hükümet, Karadeniz’de doğalgaz buluyor, bunu evlere bağlıyor, petrol buluyor, İHA, SİHA, Tayfun, Atmaca ve Bayraktar Kızılelma uçuruyor.

6’lı Masa halkın şikayet ettiği ekonomik sorunlara dair tek bir çözüm önerisi sunmaktan aciz, Ekrem mi Kılıçdaroğlu mu yoksa başkasını mı aday yapalım diye boğuşuyor. Meselenin aday bulmakla hallolacağını zanneden bu ekip, bulacakları adayı hangi programla halka kabul ettirecekler?

Muhalefette sadece laf var, algı çabası var. Kolay yoldan para kazanmak isteyen açıkgözler gibi üzerine konma gayreti var. Yani, AK Parti’nin geçtiğimiz seçimlerdeki ana sloganı en çok bu dönem karşılığını buldu, “Onlar konuşuyor AK Parti yapıyor.”

Mutlu Bilge
30.12.2022/İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1