Hani bazen olur ya bir çilingir sofrasında toplanan arkadaşlar yerler içerler, konuştukça konuşurlar, sonra içlerinden biri ölçüyü biraz fazla kaçırır, cesaret bulup masaya yumruğunu vurur; Altılı Masa da bu çilingir sofrasına benzedi. Altı kafadar toplandı, konuştular da konuştular, ardından içlerinden Meral Akşener bir anda masaya yumruğunu vurdu ve Ekrem İmamoğlu’dan yana restini çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen yargı kararının ardından Saraçhane’de acemi oyuncular tarafından sergilenen tiyatroyu ve ardından yaşananları tüm Türkiye ibretle izledi. Erdoğan’ın geçtiği yollar üzerinden geçerek mağdur edebiyatıyla siyaset mühendisliğine soyunanlar daha tiyatronun birinci perdesinde yakayı ele verdiler. Bekledikleri lider balonu çabuk patladı.

Saraçhane’deki mitingin hemen ertesinde Ekrem İmamoğlu olayı, sözde mağduriyet olayından çok, Kılıçdaroğlu’na yönelik bir kumpas ve Meral Akşener’in CHP’nin içişlerine  müdahale etmesi şeklinde konuşulmaya başlandı. Yani hükümete karşı yargıya müdahale komplosu tutmadı. Kaldı ki buna CHP’lilerin kendileri bile inanmadı.

Eğer gerçekten yargıya bir müdahale olsaydı ve gerçekten kurtarıcı olarak cilalanan Ekrem İmamoğlu’nun yolunu kesme operasyonu olsaydı, gösteriler Saraçhane ile sınırlı kalır mıydı? CHP’nin yönlendirdiği kitleler akla hayale gelmedik protestolar düzenlerlerdi. Oysa bunu yapmıyorlar, çünkü CHP Genel Merkezi’nden bir frenleme geldi. Bu tip gösteriler Kılıçdaroğlu’nun siyasi sonu olur, Ekrem İmamoğlu sivrilirdi.

Birileri dış destekli tuzaklar kurar lakin Allah da tuzak kuranlara karşı bir tuzak kurar. Şu anda tıpkı bir güreşçi gibi kendi oyunları ile rakiplerine puan kaptırdılar. Bu saatten sonra Altılı Masanın işi epey zor görünüyor. Bu masadan ortak bir aday çıkması ihtimali çok zayıf. Şu ana kadar adaylarını ilan etmemeleri taktik gereği değil, hiçbir şekilde anlaşamamış olmalarındandır. 

Kim aday çıkarsa derin bir hoşnutsuzluk ve bölünme olacak bu bölünme Cumhur İttifakına yarayacaktır. İmamoğlu aday olarak çıksa Kılıçdaroğlu ve ekibi desteklemeyecek, KIlıçdaroğlu çıksa İmamoğlu ve bazı klikler desteklemeyecektir. Bunun işaretleri şimdiden görülmektedir.

Bugün gelinen noktada Erdoğan’ın liderliğine karşı ülkenin neredeyse yarısını temsil eden bir ortaklık lider arayışına girdiği halde lider çıkaramıyorsa bu onların suçu değildir. Suç Erdoğan’ın sınırları aşan liderlik özelliğindedir. Lider dediğin öyle ikide bir toplanmakla çıkarılmaz. Liderler toplumun olağan üstü şartlarında halkın içinden kendileri çıkarlar ve kitleleri peşinden sürüklerler. 

Mutlu Bilge
20.12.2022 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1