Başörtüsü meselesini yasal bir çözüme kavuşturmak için Anayasa değişiklişi önerisinde bulunan AK Parti’nin, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle istişare programı kapsamında HDP ile görüşmesi kamuoyunda büyük şaşkınlık yaratttı.

Zira AK Parti, çok uzun bir zamandan beri HDP’yi terör örgütünün TBMM’deki uzantısı olarak nitelendiriyor, Millet İttifakı’nın 6’lı Masa görüşmelerinde masanın altında yer alan HDP’nin 7. ortak olduğunu ısrarla vurguluyordu. Öyleki AK Parti’nin bu söylemlerinden gaza gelen vatandaşlar, esnaf ziyareti yapan muhalefete mensup siyasetçilere sürekli HDP ile işbirliği yaptıklarını söyleyerek tersliyorlar, AK Parti teşkilatları da gittikleri yerlerde “Bakın bunlar terör sevici, HDP ile kol kola” diye propaganda yapıyorlardı.

Yani AK Parti’ye göre, bana göre de her zaman öyle, HDP kapatılması gereken bir terör yuvasıydı. HDP ile görüşen işbirliği yapan herkes terörü meşrulaştırmış oluyordu. AK Parti’nin bu çıkışları ve özellikle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde dağa kaçırılan çocuklarını kurtarmak için eylem yapan aileler, HDP’nin meşruiyetini kaybettirmişti.

HDP kaybettiği meşruiyetini, iktidar partisinin kendisini ziyaretiyle yeniden kazandığı gibi bu ziyaret HDP için adeta bir can simidi oldu. Şimdi aklı başında herkes şu soruları soruyor; Hani HDP terör örgütünün uzantısıydı?  Hani HDP derhal kapatılmalıydı? Hani PKK ile HDP arasında fark yoktu? İnlerine gireceğiz derken HDP’yi ziyaret de inlerine girmek mi oluyor?

Ama beyni yanan troller ve yine bazı AK Partililer de şöyle soruyor; “Biz şimdi bunu vatandaşa nasıl anlatacağız? 6’lı masanın 7. Ortağı HDP nasıl diyeceğiz? Farz edelim dedik, bize hadi ordan utanmazlar iki yüzlülük yapmayın demezler mi?

Evirip çeviriyoruz, sağından solundan, önünden ve arkasından bakıyoruz ama AK Parti’nin HDP ile görüşmesini hiç bir yere koyamıyoruz. Bu düpedüz siyasi bir pragmatizmdir. Bu pragmatizmle birlikte AK Parti’nin muhafazakar ve milliyetçi olduğu iddiası havada kalıyor. 

Pekala AK Parti de neoliberal, çıkarları peşinde koşan ve bunun için terörist dedikleriyle görüşmekten çekinmeyen tipik bir merkez partisi. Bu dava, diye başlayan söylemleri de sadece hakikatin örtüsüdür. 6’lı masanın altında HDP‘nin olmasıyla AK Parti’nin Anayasa değişikliği için HDP’den destek istemesi arasında hiç bir fark yok. Kafaları aynı, tarzları farklı.

Mutlu Bilge

08.11.2022 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1