Dörtdivan şehir içinde Gerede’ye giden yol üzerinde yapılan çalışmalarda asfaltlama işleminin hala yapılamaması üzerine yaptığım araştırmada ilginç sonuçlara ulaştım. Bir tarafta AK Partili Belediyeler iş yapmaya çalışırken, diğer tarafta AK Parti Bolu İl Başkanlığı bu çalışmalara engel oluyor? 

Bazılarınızın “Hadi canım olur mu öyle şey?” diye sorduğunu duyar gibiyim. İnanması güç elbette ama nasıl olduğunu anlatayım. CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parti ayırımı yapmaksızın ilçe belediyelerine bazen ücreti karşılığında bazen de ücretli olaral bir takım desteklerde bulunuyor. Hatırlarsanız AK Partili Yeniçağa ve Dörtdivan Belediyelerinin şehir içi yol yapım ve asfaltlama çalışmalarında Bolu Belediyesi ekipleri yer almıştı. Başkan Tanju Özcan’da bu çalışmaları yerinde incelemiş, hatta Dörtdivan’daki incelemeleri epey bir ses getirmiş bazı çevrelerde hazımsızlık oluşturmuştu.

İşte bu hazımsızlığın doğal bir sonucu olarak CHP’li Bolu Belediyesi’ne sürekli müfettiş gönderiliyor, ilçelere verilen bir bankın bile hesabı en ince noktasına kadar soruluyor, adeta Bolu Belediyesi’ne ilçelere yardım yapmaması için gözdağı verilmeye çalışılıyor. AK Parti Bolu İl Başkanlığı da Belediye Başkanlarına “Tanju Özcan’dan yardım almayın biz size asfaltınızı attıracak başka bir yer buluruz.” diyor. Ama günler aylar geçiyor hala asfalt attıracak bir başka seçenek bulabilmiş değiller. Durum böyle olunca da Yeniçağa ve Dörtdivan’daki çalışmalar AK Parti Bolu İl Başkanlığı’nın engelinden dolayı bekliyor.

Edindiğim bilgilere göre, AK Parti Dörtdivan İlçe Başkanı Hasan Ural’ın annesinin cenaze namazına katılmak için Dörtdivan’a gelen İl Başkanı Suat Güner ve Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar arasında çay bahçesinde sert bir tartışma yaşanıyor. Yeniçağa denince kimseyi tanımayan ve Yeniçağa’yı adeta baştan inşa eden Belediye Başkanı Recayi Çağlar, Suat Güner’e “Siz daha dün geldiniz, siz kimsiniz” diye kızıyor, gerekirse işi Bolu Belediyesi’ne yaptırabileceğini söylüyor.

İcraatlarıyla övünen ve bir zamanlar icraatlarının engellediğinden şikayetçi olan AK Parti, bugün geldiğimiz noktada kendi kendisine engel olan bir pozisyona gelmiş. Sırf başka birileri siyaseten ön plana çıkamasın diye vatandaşlar hizmet almaktan mahrum bırakılıyor. Bu kafa ile Bolu’da seçime girecekler ve mağdur ettikleri halktan oy isteyecekler.

Mutlu Bilge

04.11.2022 / BOLU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1