Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümünü geride bıraktığımız şu günlerde millet olarak coşkulu kutlamalar yaparken, birileri de hala Cumhuriyete karşı hazımsızlığını sürdürmeye devam ediyor.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktıkları mirasın büyüklüğünü, aradan geçen 99 yıla rağmen ağızlarından köpükler saça saça Cumhuriyete karşı kin ve nefretlerini kusan devrim düşmanlarını gördükçe bir kere daha anlıyoruz. 

Bu devrim düşmanlarından biri, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal Kaahramanmaraş’ta yaptığı konuşmada “ “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hâsılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” diye saçmaladı. Bu sözleri söyleyebilen birinin ar damarının çatlamış olması gerekir. 

Bu ve bunun gibi düşünen zavallılara bazı gerçekleri bir kere daha hatırlatmak gerekir. Cumhuriyeti sadece bir kültür devrimine indirgeyemezsiniz. Cumhuriyet, yozlaşmış bir kültür içerisinde gerçek dilini ve alfabesini zaten kaybetmiş, Türklüğü unutturulmuş, kutsal din duyguları sönürülerek ruhları esir alınmış, ardından İngilizler başta olmak üzere işgalci devletlerin kucağına atılmış bir toplumu esaretten kurtaran, kendi öz kimliğine kavuşturan bir büyük devrimin adıdır. Parlamentoda milleti temsil etme görevi üstlenmiş, millet adına özgürce düşünerek alınan kararlara imza atan birinin Cumhuriyeti kastederek “düşünmemizi yok etmiştir” şeklindeki ifadesi alçakça bir iftiradan başka bir şey değildir. Seçim zamanları camilerden çıkmayan, Türk adet ve geleneklerine göre büyüklerin ellerini öpen ve onlara misafir olan bu gibilerin kültürümüz yok edildi demesi içine düştüğü gafleti göstermektedir.

Bir başka devrim düşmanı ise, milli gururumuz ilk yerli otomobilimiz Togg’un fabrika açılışıyla ilgili yaptığı paylaşımda Necip Fazıl’ın Müjde şiirindeki “Bir akıl gelecek ki, akıllar delirecek.
Ve bir devrim, evvela devrimi devirecek.” dizelerini sosyal medya hesabında paylaşan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın. Tam da Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı gün, Togg ile uzaktan yakından bağlantı kurulamayan bu dizeleri paylaşması sıradan bir cahillik midir? 

Arzu Aydın acaba bu dizelerden ilham alarak hangi devrimi bekliyor, ve hangi devrimi yıkmayı ümit ediyor. Hem de Türk Devrimi’nin 99. Yıldönümünde. Kanaatimce bu sıradan bir cahillik değilse de CHP’den AK Parti’ye uçmuş birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözüne girme çabası. 

İyi de Cumhurbaşkanımız, Cumhurun başı olarak Cumhuriyete karşı mı ki Arzu Aydın bu yola başvuruyor? Cumhurbaşkanımızın Cumhuriyete karşı olması düşünülemeyeceğine göre Arzu Aydın devrimi devirmeyi nasıl hayal ediyor.

Bunu anlamanın bir tek yolu var; Cumhuriyeti korumakla görevli Cumhuriyet Savcılarımız, TBMM’ye bir fezleke göndererek Arzu Aydın’ı sorgulamak için izin istesinler. Bunu bir vatandaş olarak Cumhuriyet Savcılarımızdan talep ediyorum. Ama bundan önce AK Parti’nin kendi milletvekillerinin kulağını çekerek, “böyle bir günde devrimi devirmek de ne oluyor” diye sorması gerekmez mi?

Mutlu Bilge
01.11.2022 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1