Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, gayet iyi niyetli bir şekilde ve bulunduğu konumun hakkını verircesine, Bolu’daki işsiz vatandaşlarımıza iş bulmak için kapı kapı dolaşıyor, iş buluyor, ateşin üzerindeki tencerede aş mı kaynadığı yoksa dert mi kaynadığı belli olmayan ocaklar için umut oluyor, birileri de çıkmış köhne bir siyaset uğruna kıskançlıktan çatlarcasına açıklama yapıyor.

Birileri dediğime bakmayın siz. O birisi daha iki ay önce AK Parti Bolu İl Başkanı seçilen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bolu’da kendisini temsil etmesini, kimsesizlerin kimsesi, ümitsizlerin ümidi olmasını istediği Suat Güner. Gel gör ki Suat Güner, futboldaki kötü bir defans oyuncusu gibi yaptığı ters vuruşlarla sürekli kendi kalesine gol atıyor. Sen sürekli kendi kalene gol atarsan 2024’te 2019’un rövanşını alamazsın.

İşte o ters vuruşlardan, kendi kalesine atılan gollerden biri; Suat Güner bir basın açıklaması yapıyor ve bu açıklamada,“Bolu’da bazı kişi veya kurumların kanun ve yönetmeliklere aykırı şekilde izinsiz olarak iş ve işçi bulmaya yönelik çalışmalar yürüttüğü belirlenmiştir. Türkiye’de iş ve işçi bulmaya aracılık etmeye, kanun ve yönetmeliklerle yetki verilen kurum Türkiye İş Kurumu’dur. İŞ-KUR’dan resmi izin alarak özel istihdam bürosu açılması halinde yönetmeliklerle belirlenen faaliyetler gerçekleşebilir. Bolu ilimizde yetkili mercilerden izin alarak faaliyet gösteren herhangi bir kişi ya da kuruluş bulunmamaktadır” diyerek üstü kapalı bir şekilde Rasim Özdemir’i eleştiriyor.

Ne yapmış Rasim Özdemir? İş bulma vaadiyle insanları kandırıp paralarını mı almış? Kaçak özel istihdam bürosu açıp istihdam ticareti mi yapmış? Bunların hiçbirini yapmamış. Şehrülemini temsilen görev yaptığı kentin işsizlerine iş bulmuş, işsizlik yüzünden yuvaların yıkılma ihtimalini, çocukların aç uyumalarını önlemiş.

Ülkedeki işsizlik sorununu öncelikli ve çözülmesi gereken bir mesele olarak görmesi gereken İktidar Partisi’nin İl Başkanı ise işsizlere iş buluyor diye Rasim Özdemir’i kaçak istihdam sağlamakla suçluyor. Bir yerlerden kopyala yapıştır yaparak kamuoyuna İŞKUR’un görev ve yetkilerini hatırlatıyor. İşte İktidar Partisi’ni Bolu’da temsil edenlerin içine düştüğü sefalet.Şu pandemi sürecinde işsizlik eskisinden daha dramatik bir hale gelmişken, işsizlere iş bulsunlar da kim bulursa bulsun demek yerine kıskançlıkla iş bulanı hedef tahtasına oturtuyor.

O halde Suat Güner’e soruyorum; Madem ki iş bulmak, işe adam yerleştirmek İŞKUR’un görevi, o halde siz neden her fırsatta kendi torpilli adamlarınızı işe yerleştiriyorsunuz? AK Parti teşkilatlarında neden çeşitli yandaş firmaların işe alım formları bulunuyor? Her gün kapınızı aşındıran işsizler neden size gelip yardım istiyorlar? Siz özel istihdam bürosu musunuz? İŞKUR görevini tam yapabilmiş olasaydı bu işsizler size ya da bir başkasına gelirler miydi? Önce bu soruların cevabını verin sonra eleştirin.

Suat Güner’in acilen Siyasal İletişimini yönlendirecek iyi bir danışmana ihtiyacı var. Yoksa devirmedik çam bırakmayacak. Bu gidişle siyasette devirdiği çamlarla hatırlanacak.

Mutlu Bilge

14.04.2021 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1