“Şeyh uçmaz müritleri uçurur” diye bir söz vardır. Çıktığı her seçimde onca yenilgi almasına rağmen nedense CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu uçurma sevdası devam ediyor. Sakin güç Kemal, Dersimli Kemal, Gandhi Kemal derken başımıza şimdi de Bozkurt Kemal çıktı.  

Müritler uçurur dedik ama müritler de şaşkın. Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak uğruna sürekli farklı farklı gömlekler biçiyorlar ama bir türlü ölçüyü tutturamıyorlar. Bu nedenle de birini çıkarıp diğerini giydiriyorlar. Fakat bu defa ölçüyü öyle kaçırdılar ki adama diktikleri gömlek çok bol geldi. Eminim bu “Bozkurt Kemal” diye slogan atanlar da bu kendi oynadıkları komediye katıla katıla gülmüşlerdir.

Hele bir de Rahmetli Türkeş’in kurmaylarından olduğu söylenen şahsın “Bütün ülkücüler yanında” diye genelleme yapması yok mu, adeta bu kadarına da pes dedirtir. Zannedersin ki palavra atma yarışması var. Sormazlar mı, “Be adam madem bütün ülkücüler yanında diye konuşabiliyorsun, o halde neden bütün ülkücülerin başında sen yoksun da MHP’nin başında Devlet Bahçeli ve yine ülkücü gelenekten geldiklerini iddia eden İYİ Parti’nin başında Meral Akşener var?”

Adam böyle palavra sıkarken Kılıçdaroğlu’nun müritleri de epey bir heyecanlanmış olmalılar. Ama bu “Bozkurt Kemal” sloganları ile karşılama olayının da daha önce CHP’nin başörtüsü açılımı adına oynadığı tiyatrolardan bir farkı yok. Başörtüsü taktırıp konuşturduğu ve çeşitli sahnelerde oynattığı figüranların maskeleri çabuk düşmüştü. Bundan dolayı da bu “Bozkurt Kemal” oyunu da tutmaz. 

Bozkurt sloganını kim kullanırsa kullansın, gerçekte bu topraklardan geçmiş en büyük ülkücü ve bozkurt Mustafa Kemal Atatürk’tür. Gerçek bir milliyetçi, vatanına göz koyanları denize döken, içeride hainlik yapanları darağacında sallandıran bir bozkurt. 

Bugün Atatürk’ün mirası CHP’nin başında bulunan Kılıçdaroğlu ise olsa olsa “Yozkurt” olur. CHP’yi marjinalleştiren, Atatürk’ün denize döktüğü Yunan’a siyaset uğruna ses çıkaramayan, bölücülere kucak açan birinin “Bozkurt Kemal” diye karşılanması her şeyden önce Atatürk’ün hatırasına hakarettir.

Erdoğan’dan kurtulmak uğruna sergilenen bu kılık değiştirmeler, Erdoğan’ın yerini sağlamlaştırmaktan başka işe yaramaz. Çünkü insanlar tiyatroda eğlenirler ama dışarı çıktıklarında gerçeklerle yüzleşirler.

Mutlu Bilge

12.09.2022 / BOLU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1