Bolu Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı toplantılarının ikinci oturumu öncesinde, AK Parti Bolu İl Başkanlığı, ilçelerdeki teşkilat mensuplarından tutun da Belediye Başkanları ve İl Genel Meclis Üyeleri’ne kadar mesaj atmış ve Belediye Meclis toplantısına katılmaya çağırmış. Son günlerde AK Parti Bolu İl Teşkilatı gibi darmadağın olmuş ve neye nasıl tepki vereceğini bilmeyen bir yapı daha göremezsiniz.

Tanju Özcan’ın açıklamalarına mantıklı ve tutarlı cevaplar veremeyen ve hatta teşkilat mensupları ve milletvekillerinin bie araya geldiği toplantılarda bile saçmalamaktan öteye gitmeyen açıklamalar yapan AK Parti Bolu İl Teşkilatı, “biri Tanju Özcan’ı durdursun” çağrısının ardından topyekün Belediye Meclis toplantısına katılıyorlar.

Siyaset yaparken siyasal iletişimi iyi bilmek gerekir. Medya yoluyla ya da bizzat davranışlar yoluyla mesaj verilmek isteniyorsa, kullanılan araçlar, söylemler ve davranışlar iyi belirlenmelidir. Çünkü Siyasal İletişimde bunların hepsinin bir anlamı vardır ve seçmenlerle bu dil vasıtasıyla bağlantı kurulur. Eğer bu dil iyi kullanılamazsa yanlış mesajlar verilir ve elde edilen sonuç hüsran olur.

Önce “biri Tanju Özcan’ı durdursun” söylemiyle siyasi tarihimizde darbeleri çağrıştıran bir dil kullanan AK Parti Bolu İl Teşkilatı, hemen ardından topluca Belediye Meclis toplantısına katılmış, bu yanlış davranışının verdiği mesajla ikinci defa kendi kalesine gol atmıştır. Attığı taş kurbağayı ürkütmemiş, aksine rakiplerine ne kadar önem verdiklerini göstererek kendilerini izleyen toplum nezdinde kendi kendilerini küçük düşürmüşlerdir. Bu davranışlarıyla siyasal iletişim anlamında çok kötü bir dil kullanmışlar, topluma karşı acizliklerini sergilemişlerdir.

Kahvehane basar gibi topluca gittikleri meclis toplantısında, çokluklarıyla amaçlarları gözdağı vermekse bilmeliler ki günümüzde nicelik değil nitelik ön plana çıkmaktadır. Bilgili, düşünen ve çözüm üreten bir topluluğa karşı sayısal çoğunlukla gözdağı vermek cehaletin göstergesidir. Keşke bunu yapmak yerine Belediye Meclisi’ne aklı başında, cebi değil kafası dolu üyeler gönderselerdi Tanju Özcan karşısında daha etkili olurlardı. Nitelikli kalabalıklar yerine toplanan nicel kalabalıklar, Gustova Lebon’un tarif ettiği nereye çekilirse oraya giden kitle haline gelirler.

AK Parti Bolu İl Başkanlığı’nın gidişatı pek hayra alamet değil. Ortada Genç Osman gibi Yeniçerilerle çevrilmiş basiretsiz bir İl Başkanı, ezberletilen söylemlerin dışında siyasal bir dil geliştiremeyen kapıkulu iki milletvekili ve bunlardan medet uman iyi niyetli partililer var. Biri Tanju Özcan’ı durduracağına, bunlara akıl fikir versin ki her defasında rezil olmasınlar. 

Mutlu Bilge
07.08.2021 / BOLU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1