Tanju Özcan’ın AK Parti’ye yönelik taarruzları karşısında, AK Parti içerisinden, “biri Tanju Özcan’ı durdursun” çağrıları yükselmeye başladı. Bu çağrıları duyunca aklıma bir zamanlar normal seçimler yoluyla iktidar olmaktan ümidini kesmiş CHP’lilerle, milli ve manevi değerlere karşı modernleşmeci elitlerin yaptıkları “ordu göreve çağrıları” aklıma geldi.

Acaba AK Parti Bolu Teşkilatı’ndakiler de normal bir seçimle Tanju Özcan’ı durdurmaktan ümidi kestiler de “kendi zinde güçler”inden Tanju Özcan’ı durdurmalarını mı istiyorlar? Tanju Özcan’ı kim durduracak? Aklıma bazı ihtimaller geliyor. İlk ihtimal, müfettiş marifetiyle bir açık icat edip İçişleri Bakanlığı tarafından görevden aldırmak ve yerine kayyum atamak. İkinci ihtimal, komplolar üretip yandaş medya aracılığıyla itibarsızlaştırıp istifaya zorlamak. Belediye içerisinde itaatsizlik eylemi örgütlemek. 

Bu sayılan ihtimaller Türk Siyasi tarihinde uygulamaya konmuş senaryolardır. Sadece aktörlerin rolleri farklı. Önceleri şimdi durdurun çağrısı yapanlar mağdurdu, şimdi ise mağdur zalim olmaya talip gibi görünüyor. Tanju Özcan’ı durdurun çağrısı yapanlar şöyle akıllarını başlarına alıp düşünseler, ya da düşünebilseler, çağrılarının çok saçma olduğunu, Tanju Özcan’ı durdurmanın asıl kendilerinin görevi olduğunu ve bu görevlerini demokratik bir seçim yoluyla yapabileceklerini kavrayabilirler. 

Durdurun çağrısı yaptıkları Tanju Özcan’ın, kendi siyasi basiretsizlikleri yüzünden ve halkı canından bezdirdikleri, kendilerini “yenilmez Armada” zannettikleri için Bolu Belediye Başkanı seçildiğini bilmeleri gerekir. Bunu kavramadıkları takdirde her seçim kendileri için hüsran olabilir. İçlerinden bazılarının “Mehdi” bekler gibi “Tanju Özcan’ın karşısına çıkacak Köroğlu beklemeleri” de nafiledir. Çünkü sizin üç dönem Belediye Başkanlığı döneminizde Bolu Beyi’ne dönüştüğünüz için Tanju Özcan karşınıza Köroğlu olarak çıkarıldı ve sizi devirdi. Gelinen noktada sizin içinizden Köroğlu çıkması imkansız gibi bir şey. Şu durumda sizden çıksa çıksa kanlı canlı, doymak bilmeyen müteahhitler çıkar.

Anlayacağınızı ümit etmiyorum ama yine de Tanju Özcan’ı nasıl durduracağınıza yönelik bazı tavsiyeler vereyim. Tanju Özcan’ı durdurmak için öncelikle cep telefonunuz yirmi dört saat açık olmalı ve vatandaş aradığı zaman en geç ikinci çalışta açmalısınız. Vatandaşla görüşmemek için bahaneler üretmeden gelen her vatandaşla görüşmeniz ve samimiyetle dinlemeniz gerekir. Vatandaşın bir talebi olduğunda daha yanınızdan ayrılmadan çözüm için harekete geçmelisiniz ve çözmelisiniz. Şurası bize oy vermedi demeden gerekirse doksan dokuz kere oraya gitmelisiniz. 

İçinizden hala FETÖ ile flört edenleri ayıklamalısınız. Cebi değil kafası dolu olanları İl Yönetimi’ne ve Belediye Meclisi’ne göndermelisiniz. Müftü gibi sürekli vaaz etmek yerine siyaset biliminin kendi kavramlarıyla siyaset yapmalısınız.

Tanju Özcan’ı durdurma görevinin sizde olduğunu unutup dışarıya çağrı yaparak bir yere varamazsınız. Unutmayın! Çaresizseniz çare sizsiniz.

Mutlu Bilge
06.08.2021 / BOLU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1