AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı, beklenildiği gibi Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol oldu. 

Aday adaylığı sürecinin son haftasında birileri sözde sağlam kulis bilgisi adı altında birilerinin çıkarlarına hizmet etmek ve manipülasyon yapmak amacıyla, önce Eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın hemen ardından da Dörtdivanlı Eski Altındağ Belediye Başkanı ve Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki'nin adını Bolu Belediye Başkan Adayı diye yutturmaya kalktılar. 

Yutturulmaya çalışılan bu palavralara, bu iki isme yalakalık yapan, geçmişte bu iki isimden nemalanan kişilerden başka aklı başında hiç kimse aldırış etmedi. Çünkü, ölen bir kimsenin dirilip tekrar bu dünyaya gelmesi nasıl imkansız ise, Bolu Belediye Başkanlığı için bu iki ismin adlarının gelmesi de o kadar imkansızdı. On beş yıl Bolu Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra  jübilesini arşiv yangını ile yapan Alaaddin Yılmaz ve her defasında İmam Hatip ve köy çocuğu edebiyatı yaparken Bolu'ya içinde at ciftligi de bulunan bir malikane yapan kendisini Ortaçağ soyluları gibi halktan tecrit eden, köyündeki tarlasına üç belediyenin araçlarını göstermelik ücret ödeme faturalarıyla kullanarak toprak çektiren Veysel Tiryaki de Bolu için birer siyasi mevtalardı.

Muhammed Emin Demirkol'un aday adaylığı başvurusu yaptığında da yazdığım gibi, çeşitli ayak oyunlarıyla kendi davasına gönülden bağlı, temiz isimlerin tasfiye edilmesiyle AK Parti Bolu İl Başkanlığında aday yapılacak elle tutulur biri kalmadı. Genel Merkez bu durumu gördüğü için Muhammed Emin Demirkol can simidi olarak görüldü. Tanju Özcan'a karşı eğer bir seçim kazanılabilecekse mevcut şartlarda bu sadece Muhammed Emin Demirkol ile mümkün olabilirdi. 

Muhammed Emin Demirkol, Tanju Özcan'ı devirebilecek mi? İçinde bulunduğumuz hem yerel hem de ulusal siyasi ve ekonomik konjonktürde bu epey bir zor görünüyor. Muhammed Emin Demirkol her ne kadar İl Sağlık Müdürlüğü döneminde halk tarafından sevilen ve saygı duyulan bir kimlik inşa etmiş olsa da, siyaset arenasında adayı olduğu Parti'nin teşkilat mensuplarının günahları ile yüzleşmek zorunda kalacaktır. Recep Tayyip Erdoğan'ın halktaki kredisini hoyratça harcayanlar yüzünden sıkıntı yaşayacaktır. Bir de ekonomik sıkıntılar ve özellikle emekli maaşlarına zam gibi konularda hükümete karşı tavır alanlarla uğraşmak zorunda kalacaktır. Yanında bu konularda açıklama yapabilecek, ikna kabiliyeti yüksek bir ekibi de yoksa başarı şansı son derece düşük olacaktır.

AK Parti ve MHP'nin aday çıkardığı Bolu'da birbirlerinin seçmen kitlesine hitap edecekleri ve kendi saflarına çekmek için kıyasıya bir yarışa girecekleri de düşünülürse, Tanju Özcan gibi, Bolu'nun ulusal bir siyasi markası karşısında kazanmak kolay olmayacaktır. Bugün için görünen manzara bu şekilde. Ancak siyasette şartlar bazen hızlı değişir. Adayların seçim propagandası sürecinde, vaatleri, tutumları ve o andaki siyasi gelişmeler seçim yarışının seyrini değiştirebilir. 

Mutlu Bilge 
18.01.2024 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1