Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan karşısında çıktıkları her seçimde hüsrana uğrayanlar, şimdilerde umutlarını geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tanju Özcan'ın bir televizyon kanalında söylediği iddialı söze bağlamışlar. Tanju Özcan orada, eğer Recep Tayyip Erdoğan bir daha seçilirse, kendisinin seçilme şansı yüzde yüz bile olsa yerel seçimlerde aday olmayacağını söylüyor. 

Bir siyasetçi açısından böyle kendini bağlayacak, gereksiz, saçma sapan iddialara girmek ve iddiayı kaybetmek kötü bir durum. Özellikle Recep Tayyip Erdoğan gibi sürekli kazanan ve karşısında Kılıçdaroğlu gibi kaybetmek için her şeyi yapan bir adayın bulunduğu bir seçimin sonucu hakkında iddiaya girmek, bile bile uçuruma atlamak gibidir. Anlaşılan Tanju Özcan, o andaki duruma özgü bir heyecanla ve kendi seçmen kitlesini gaza getirmek için hızını alamamış iddialı konuşmuş.

AK Parti Bolu Teşkilatı, çeşitli sosyal medya mecralarından bu konuşmayı servis ederek, Tanju Özcan'ın yeniden aday olmasını engellemeye, bu iddiasını kamuoyu baskısı ile bir seçim yasağına dönüştürmeye çabalıyor. Yani sözde her türlü yasağa, demokrasinin önündeki engellere karşı olduklarını savunanlar,  anti demokratik bir usulle, darbeci bir zihniyetle Tanju Özcan'ı saf dışı bırakmak istiyorlar.

Önce şu hususu kendilerine hatırlatalım! Tanju Özcan, Bolu'da milli iradenin tezahürüdür. Milletin oylarıyla seçilmiş ve Anayasal bir hak olan yeniden aday olma hakkı, keyifli anlarda girilen iddialara ve düşünülmeden söylenen sözlere kurban edilemez. Bu söze sarılarak Tanju Özcan'a, oyun oynarken yenilen çocuklar gibi, "Hani aday olmayacaktın, sözünde dur." demek, "Biz seni seçimle yenemeyiz, bizde o kabiliyet yok, kendimize güvenmiyoruz." demekle aynı şeydir.

Eğer mesele gerçekten sözünü tutmak, geri adım atmamak ise, o halde dönüp kendilerine bir baksınlar. Özellikle son dönemleri çark edişlerle, geri adımlarla ve söylediklerinin tersini yapmakla dolu. İşte size örnekleri; faiz haram, faiz artışı yapmayacak dediniz faizler artıyor. EYT meselesinde asla olmayacak dediniz tam tersini yaptınız. Trenden inenler binemez dediniz, ne kadar inen varsa bindi. Rahip Brunson'u vermeyiz dediniz verdiniz. 

Şimdi gelin karşılaştırmalı bir analiz yapalım; Tanju Özcan'ın iddialı sözleri mi daha vahim yoksa sizin çark edişleriniz mi? Hoş olmasa da Tanju Özcan'ın söylediği sözü yerine getirmemesinin kimseye bir zararı yok. Ama sizin çark edişlerinizin zararı, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve itibar kaybı.

Durum böyle iken, Bolu'daki özgüvenden yoksun grubun Tanju Özcan'ın aday olmasını eleştirmeleri iki yüzlü ve boşuna bir uğraşıdır. Bileğine güveniyorsan çık er meydanına yık Tanju Özcan'ı.

Mutlu Bilge 
15.12.2023 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1