31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken AK Parti Bolu Belediye Başkan Aday Adayları Süleyman Özbağ, Muhammed Emin Demirkol, Mustafa Deverenli, Selami Konyalıoğlu ve Reşat Özcan, İl Başkanı Suat Güner'in peşine takılmışlar birlikte pazar yeri ve esnaf ziyaretleri yapıyorlar.

Öncelikle beş aday adayına onlar açısından şu acı gerçeği hatırlatalım; AK Parti beşinizi birden aday yapmayacak. Aranızdan Genel Merkez'deki seçici kurulla cemaat ya da farklı yakınlıkları bulunan birinizi aday gösterecek. Pazar yerinde gezmek yerine Genel Merkez'de sabahlamak daha mantıklı olurdu.

Bu beş aday adayının birlikte gezmesi birlik beraberlik mesajı vermekse adayın açıklanmasının ardından ortada birlik ve beraberliğin görüleceği oldukça şüpheli. Geçmiş tecrübeler gösteriyor ki, hem milletvekilliği aday adaylığı ve hem de yerel seçimlerdeki aday adaylığı sürecinin ardından birlik ve beraberlik metaforu sağlanamadı. Adı gelmeyen yani aday yapılmayan diğer adaylar kapalı kapılar ardında estiler gürlediler. Delil olarak, Fatih Metin'in Bolu Belediye Başkan adaylığı ve seçim sürecinde yaşananlar, bu delil de sizi kesmiyorsa en son milletvekili seçimlerinde adayların açıklanmasının ardından yaşanan hoşnutsuzluk ve ikinci milletvekilinin de kaybedilmesi yetmez mi?

Bu beş aday adayının birlikte gezmesi, siyasal iletişim açısından tam bir özgüvensizlik mesajıdır. Kendi bireysel gücünle ortalarda değil de birbirinden güç alan bir beşli grup olarak halkın önüne çıkabildiğin mesajı verir. Bu beşli mesajın içeriği aslında şunu barındırıyor; ''Tanju Özcan öyle büyük bir siyasetçi ki biz O'na karşı güçlerimizi birleştirdik. Yani Tanju Özcan tek, biz beşimiz bir.''

Bu beşliye karşı Tanju Özcan'da kılıcını çekip, ''Gölgelerin gücü adına güç bende artık'' derse ve beşli sağa sola dağılırsa şaşırmayalım. Çünkü yapay beraberlikler ve güç gösterileri aslında güçsüzlüğün göstergesidir.

Mutlu Bilge

11.12. 2023 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1