Verdiği oyların karşılığını alamamış, unutulmuş, 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra neredeyse gözden çıkarılmış Dörtdivan’a yirmi yedi ay sonra İktidar Partisi’nin İl Başkanı geldi. Beklenildiği gibi milletvekilleri yine gelmediler.

Geldiğimiz noktada gelmemeleri gelmelerinden daha hayırlı. Dörtdivanlılar’ın artık tutulmayan sözlere, yalana, palavraya tahammülü kalmadı. Hiç bir Dörtdivanlı’nın Tekke Barajı, Ulusu Deresi’nin kenarı, Ulu Erenler kelimelerini yeniden duymak isteyeceğini de sanmıyorum. Dörtdivanlılar artık yeni şeyler duymak ve duyduklarının da hayata geçirilmesini istiyor. 

Yeni şeyler dedik de AK Parti’nin yeni İl Başkanı Suat Güner Dörtdivan’a geldi ama Dörtdivan’da yeni hiçbir şey söylemedi. Ezberletilmiş klişe sözlerle Dörtdivan ziyaretini tamamladı. Dörtdivan için müjde bekleyenler de sukutu hayale uğradılar. 

Yeni Başkan Suat Güner, bir serçe ürkekliği ile geçirdiği Dörtdivan ziyareti hakkında basına yansıtırken “Dörtdivalılar AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’e Yoğun İlgi Gösterdiler” diye başlık attırmış. Bütün gün bu ziyareti takip eden bir gazeteci olarak kendimden şüphe ettim. Bu yoğun ilgi gösterilirken ben neredeydim diye kendime sordum. Bu ziyaret esnasında Dörtdivan’da olmayan kopyala yapıştır basını da sazan gibi atlamış ve bu başlıkla haber yapmışlar.

Dörtdivan’da kim kaldı ki yoğunluk olsun size yoğun ilgi gösterilsin? İnsanların bakışlarındaki soğukluktan ve zoraki gülümsemelerden çıkardığınız sonuç bu ise, seçimlerdeki akibetiniz pek hayırlı görünmüyor. Öncelikle yoğunluk oluşturanlar Dörtdivan halkı değil, esnaf ziyareti yaparken kendi teşkilatınızdan oluşturduğunuz on beş kişilik kalabalıktı. Dörtdivanlılar misafirperverdir. Siz çat kapı esnafın dükkanına girince ilgi göstermese olmazdı. Ama bu ilgi soğuk gülümsemeli bir ilgiydi.

Yine size beklediğiniz ilgiden ziyade hesap sormaya kalkan vatandaşlardan bir bahane ile nasıl kurtulduğunuzu ve sorulan sorulara tatmin edici bir cevap veremediğinizi de anlatalım mı? Diğer ilçelere giden, mangal partileri yapan vekillerinizin Dörtdivan’a uğramamasını pandemiye bağlamanız da doğrusu güzel bir orta oyunuydu. Ama bilmelisiniz ki yutmadık.

Benim takıldığım ve anlamakta zorlandığım diğer bir konu da bizim Dörtdivan Teşkilatı’nın aklından geçen Dörtdivan’ı unutan vekilleri yemekli davetle Dörtdivan’a çağırma fikri. Yapmayın beyler Dörtdivan böyle harcanmaz, ayağa düşürülmez. Vekiller böyle şımartılmaz. Geleceklerse davet olmadan kendileri gelsinler  ve ormanda mangal başında sizlerle değil de Dörtdivan’ın içinde Dörtdivan halkı ile yüzleşsinler.

Mutlu Bilge
25.06.2021 / BOLU
www.bolubilgehaber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1