31 Mart 2024 Seçimleri öncesinde Bolu'da partilerin hazırlıksız yakalanmış gibi bir görünümleri var. Daha önceki seçimlerde en geç Eylül ayında. İtibaren aday adayları boy göstermeye başlar ve kamuoyu seçim havasına girerdi.

Bu defa neredeyse Kasım ayı çıkmak üzere ve  aday adayları yeni yeni açıklama yaparken halkta da bir bezginlik, siyasete karşı bir soğukluk görüntüsü hakim. Halkta siyasete karşı bu soğukluğun makul sebepleri olduğu gibi partilerin ve özellikle AK Parti üzerindeki ölü toprağı serpilmiş gibi bir halin de elbette makul sebepleri var.

Halk nezdinden makul sebeplere bakılacak olursa, pandemi ve ardından üst üste gelen doğal felaketler ve bunu izleyen ekonomik sıkıntılar, seçimleri öncelik olmaktan çıkardı. Herkes iş ve aş derdine düşmüş, günlük fiyat değişmelerin takip etmekten başka işe bakamaz olmuştur.

Partiler açısından makul sebeplere bakıldığında yüksek profilli aday bulma sıkıntısının yaşandığı görülmektedir. AK Parti Bolu İl Teşkilatı, uzun zaman iktidar olmanın şımarıklığı ve parti içerisindeki hegemonya mücadelelerinden dolayı, liyakatli, temiz siyaset yapan isimleri çeşitli ayak oyunları ile siyasetten tasfiye ettiği için makbul aday yani yüksek profilli, yıpranmamış, halk tarafından sevilen bir aday bulma sıkıntısına düşmüştür.

Son bir iki gün içerisinde yapılan aday adayı başvuruları sizi yanıltmasın. Biri haricinde hepsi, eski düzenin, pastadan pay kapma mücadelesinin bilindik aktörleridir. Biri hariç dediğim aday ise Sağlık İl Müdürü görevini yürütürken istifa edip AK Parti'den aday adayı olan Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol'dur.

Muhammed Emin Demirkol, görev süresi boyunca, hekimlik mesleğinin kendisine verdiği insanı sorumluluk içerisinde, hiç bir ideolojik ayırım yapmadan, zengin veya fakir demeden her vatandaşa sevgi ile yaklaşabilmiş, problemlerini çözmek için uğraşmış, bu özelliğinden dolayı her kesimden insan tarafından sevilen ve saygı duyulan bir isim. Bolu'nun siyasette bir Türkiye markası olmuş Belediye Başkanı Tanju Özcan karşısına sürülebilecek en etkili isim. AK Parti için Bolu'da bundan daha saygın bir isim bulunması  çok zor.

Muhammed Emin Demirkol, üzerine ölü toprağı serpilmiş, neredeyse maç için ilk on biri çıkarmayacak haldeki bir takım gibi görünen AK Parti Bolu Teşkilati için can simidi olmuştur. Peki bu can simidini denize düşmüş boğulmak üzere olan AK Parti Teşkilatına kim attı?

Bu konuda hem AK Partili hem de AK Partili olmayan güvenilir kaynaklardan edindiğim kesinlik derecesini yüzde yüz olarak beyan ettikleri bilgiye göre, Muhammed Emin Demirkol'a istifa edip aday olması talimatı, Bolu İl Teşkilatının içine düştüğü sefaleti gören AK Parti Genel Merkezi'nden geldi. Genel Merkez, Bolu'da Tanju Özcan'ı devirebilmek için elindeki en önemli kozunu sahaya sürdü. Muhammed Emin Demirkol'un adaylık açıklamasındaki güzel konuşmasının satır aralarında bunun izleri görülmektedir.

Muhammed Emin Demirkol, Tanju Özcan'ı içinde bulunduğumuz şartlar içerisinde devirebilecek mi? MHP'nin desteğini almadan bu çok zor görünüyor. Son genel seçimde iyi bir çıkış yakalayan ve 1 milletvekili çıkaran MHP, ısrarla Bolu Belediyesi'ni almak istiyor ve bunun için sürekli sahadalar. Tanju Özcan gibi her partiden oy alabilen bir siyasetçi karşısında, son seçimlerde önemli bir oy kaybı yaşayan AK Parti'nin MHP'nin desteğini almadan kazanması imkansız değilse de imkansıza yakın

Muhammed Emin Demirkol çok kritik bir rol üstlendi. Bolu'da köhnemiş bir yapıyı canlandırmak için kendini feda etti. Kendisinden öncekilerin kırıp döktüklerini tamir için uğraşacak. Kazanmaktan başka bir çaresi de yok. Kazanamazsa hem yıpranmış olacak hem de hiç yoktan kariyerine bir başarısızlık eklenmiş olacak.

Mutlu Bilge 
22.11.2023 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1