Hükümet epey bir zamandan beri emeklilerin hesabına Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına seyyanen 5'er bin lira yatıracağını açıklamıştı. Belirtilen tarihte paralarını çekmek için sabırsızlanan emeklilerin bir bölümü, bankaya gittiklerinde derin bir hayal kırıklığı yaşadılar. Bekledikleri para hesaplarına yatmamıştı.

Sonradan anlaşıldı ki, çalışan emeklilerle, çiftçilik yapan yani çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan emekliler kapsam dışı tutulmuşlar. Kaç aydan beri emeklilere seyyanen 5'er bin lira ödeme yapılacak dedikten sonra iş paraları yatırmaya gelince emeklileri kategorilere ayırmak, bir kısmına ödeyip bir kısmına bahane bulup yaptırmamak, her şeyden önce adında adalet bulunan bir partinin kurduğu hükümete yakışmamıştır. 

Buna olsa olsa umut tacirliği denir. Memurlara haddinden fazla zam yapıp emeklileri enflasyon karşısında ezdiren hükümet, gelen tepkileri bir nebze dindirmek, sözüm ona gönül almak için Cumhuriyetin 100. Yılı anısına 5'er bin lira yatırma sözüyle avutmuştu. Ama iş uygulamaya gelince çalışan ve çiftçilik yapan emeklilere para yok demek oyun bozanlıktır.

Şimdi bu hükümete sormak lazım, siz bu ülkede emeklilerin çalışmadan geçinebileceği bir ekonomik ortam mı bıraktınız? Enflasyon olmuş yüzde 65, mazot olmuş 38 TL., ev kiraları almış başını gidiyor, marketlerde ve semt pazarlarında fiyatlar el yakıyor, paranın sadece adı kalmış ama siz emekliler çalışmasın istiyorsunuz. 

Sahi siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Bir aylığı ile sıcak ülkelere tatile gidebilen emeklileri bizim emekliler mi zannettiniz? Çalışan emekliler deyince sizin beş ayrı kurumdan maaş alan adamlarla mı karıştırdınız? Emekliler çalışmasın da ne yapsın, açlıktan ölsünler mi? Lafa gelince çalışan, üreten Türkiye hayalinden bahsediyorsunuz ama uygulamaya gelince çalışanı, üreteni cezalandırıyorsunuz. 

Eğer emeklilere seyyanen bir ödeme yapılacaksa, hiç bir ayırım yapmadan bütün emeklilere ödeme yapılmalıdır. Kelime oyunları ile emekliler kandırılmamalıdır. Böyle giderse EYT'liler konusunda olduğu gibi tükürdüğünüzü yutmak zorunda kalırsınız. Ya da yerel seçimlerde bedelini ödersiniz.

Mutlu Bilge 
15.11.2023 / BOLU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1