Cumhuriyet Halk Partisi'nde sonucu merakla beklenen kurultay nihayet sonuçlandı ve 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu saltanatı yıkıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP'nin bölücü yıkıcı unsurların yuvası haline geldiğini ve marjinal bir partiye dönüştüğünü daha önceki yazılarımda dile getirmiştim. CHP'li olan ya da CHP'li olmadığı halde AK Parti karşıtı olan bazı çevreler Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'nin kazanmasına yardımcı olduğu için değişmesini isterken ben CHP'nin marjinal kimliğinden kurtulması ve en azından Rahmetli Deniz Baykal çizgisine dönmesi için değişmesini istiyordum.

Kurultayın sonunda Genel Başkanlık yarışını Özgür Özel kazandı, Kemal Kılıçdaroğlu evine döndü. İşte tam da burada "Gelen gideni aratır." şeklinde formüle edilen evrensel bir yasa devreye girdi. Özgür Özel Kurultay kürsüsünden   terörist Selahattin Demirtaş'a ve Gezi İhanetinin baş aktörlerinden Osman Kavala'ya selam gönderdi. Yani Özgür Özel bu selamı ile kamuoyuna, Genel Başkan beden olarak değişti ama kafa olarak, zihniyet olarak değişmedi mesajı vermiş oldu.

Özgür Özel ile de CHP, Atatürk ilke ve inkilaplarından, kurucu felsefeden ve temel değerlerden uzak, bölücü ve yıkıcı unsurlarla işbirliği içerisinde zayıflatılmak ve parçalanmak istenen bir Türkiye hedefine hizmet edecek. Yine iktidar olmak ve Türkiye'yi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak gibi bir hedefi yok. Eğer böyle bir hedef olsaydı Demirtaş ve Kavala selamlanmazdı.

Doğrusu bu durumu izah etmekte zorlanıyorum. Koyabildiğim tek teşhis akıl noksanlığıdır. Eğer akıl noksanlığı olmasa şöyle oturup bir düşünürler ve kendi kendilerine, "Biz geçtiğimiz seçim kampanyası boyunca bunlara ve uzantılarına selam çaktık, şirin görünmek için yapmadığınız maskaralık kalmadı ama yine de kazanamadık." diye konuşurlardı.

Kurultay'ın tek olumlu tarafı, demokratik kurallar çerçevesinde en az iki adayın katıldığı bir yarışma neticesinde Genel Başkanın değişmesidir. Buna son yirmi yıl içerisinde iktidar partisinin bırakın genel başkanlık yarışını, en küçük bir ilçe ve hatta belde başkanlığı yarışında da rastlamadık Bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir misali CHP'de bazen böyle doğru işler de oluyor.

Mutlu Bilge
08.11.2023 / BOLU 

#Chp #kurultay #Kılıçdaroğlu #ÖzgürÖzel

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1