Geride bıraktığımız Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin ardından muhalefetin içine düştüğü durum gerçekten içler acısı. Daha bir ay önce demokrasi kahramanı ilan ettikleri birini, şimdi indirmek için çabalıyorlar. 

Bu şaşkın muhalefet, girdiği her seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı diktatör olmakla suçlarken, kaset kumpasının ardından Genel Başkan olan ve girdiği her seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu'nu ise adeta Keloğlan masallarindaki gibi bir halk kahramanı, kurtarıcı ve demokrasi kahramanı derecesine çıkararak yüceltmişlerdi. Bilirsiniz masallar kulağa tatlı gelir ve derin bir uykuya dalmanızı sağlar. 

Seçim boyunca anlatılan bu tatlı masal, bugün Kılıçdaroğlu'na ateş püskürenleri ve ona oy verenleri seçim sonuçları açıklanıncaya kadar uyutmaya yetmişti. Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla uykudan uyananlar, adeta tatlı bir rüyanın en güzel yerinde uyandırılmışçasına şaşkın ve sinirliydiler. Çünkü masal kahramanları yenilmişti. Sarayı ele geçirememişti. Sonuç masaldaki gibi olmamıştı. 

Masal kahramanı Kılıçdaroğlu ise kendisine yüklenen ama gerçekte var olmayan meziyetlere kendisi de inanmış olmalı ki, hala bu masal devam etsin istiyor. Ancak kendisini destekleyenler, Andersen''in "Kral'ın Çıplak Elbisesi" Masalındaki gibi artık Kralın çıplak olduğunu görmüşlerdi. Kılıçdaroğlu ne bir Gandi ne de bir demokrasi kahramanıydı. Kılıçdaroğlu aldığı onca seçim yenilgisine rağmen koltuğunu bırakmak istemeyen, değişim isteyenleri tasfiye etmeye çalışan tam bir diktatördü.

Hani derler ya "Etme bulma dünyası" diye, Erdoğan'a diktatör diyenler asıl diktatörü hemen yanlarında buldular. Daha kendi diktatörlerini değiştiremeyen bu şaşkın kitle, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanını değiştirmeye talip olmuş. Ne dlyelim Allah akıl fikir versin.

Mutlu Bilge 
04.07.2023 / BOLU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1