Çocukluğumda köye gelen ve fal bakan roman bir kadın annemin falına bakarken, "Tefe çeneli, sivri burunlu bir kadın sana bir şeyler yapıyor." demişti. Bir şeylerden kastı da büyüdü.

Fal bakan roman kadın misali, o günden beri millet olarak da bize, Andersen masalları gibi sivri burunlu cadı tiplemeli dış güçler, moda tabirle dış mihraklar, bunlar genelde Avrupa ülkeleridir, sürekli bizimle uğraşırlar. Haklı haksız başımıza gelen her musibetin arkasında onları ararız. Sıkıştığımız zaman suçu onlara atar rahatlarız. İyi ki onlar var, ya olmasalar ne yapardık düşünemiyorum bile.

Seçimlerden önce hükümet döviz kurlarındaki yükseliş gibi bazı ekonomik ve siyasi sıkıntılardan dış güçleri sorumlu tutarken, muhalefet bununla "Dış minnaklar" diye alay ediyordu. Ancak kendileri de bir musibetle karşılaşınca işin içinden siyrilabilmek için çareyi dış minnaklara başvurmakta buldular.

Daha önce 14 seçim kaybetmiş, adam sen de 14'ü kaybeden 15'i de kaybetse ne olur dlyerek Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15'inci seçim yenilgisinden sonraki pişkin haline açıklama getirebilmek için "Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın kazanabilmesi için dış güçler tarafından ileri sürülen ve aday yapılan bir proje olduğunu" söylemeye başladılar ve bu palavraya kendlleri de ciddi bir şekilde inandılar. Hükümetle dış minnaklar diye dalga geçenler dış minnakların kucağına düştüler. İnkâr ettikleri dış minnakları kabul etmek zorunda kaldılar.

Bu gidişle ülke kocaman bir tımarhaneye dönüşecek ve Sağlık Bakanı'nın işi bu defa korona virüs salgınından da zor olacak glbi görünüyor. 14 seçim yenilgisine dayanmış ve hala aynı mağlup adamı tekrar aday yapıp üstüne bir de ciddi ciddi kazanacağına kendini inandıran bir kitleye, bana öyle geliyor ki, dış güçler, kafa yapacak bir şeyler yedirdiler ya da içirdiler. 

Tıpkı bir salgın gibi hepsinin ağzına yayılan bu palavrayı her ortamda konuşan bu kitle, gözlerini açmalı, kendilerine şu soruyu sormalıdırlar; Bu dış minnaklar, Mavi Vatan deyip denizlerde, milli insansız uçak, SİHA, TİHA deyip göklerde, Karabağ Azerbaycandır deyip Karabağ'da kendilerine kafa tutan Erdoğan'ın kazanması için mi Kılıçdaroğlu projesini ileri sürdüler? Doğru, Kemal Kılıçdaroğlu dış kaynaklı bir projedir. Güneydoğu'da PKK temelli bir Kürt Devleti kurmak için, korku salan yerli ve milli silahları küresel efendilerine teslim etmek için, yapılanları yıkmak için seçilmiş biridir. Sizler de  buna oy veren proje ortaklarısınız. 

Aslında sizler de gerçekte  neyin ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz ama aldığınız ağır yenilgi karşısında mantıklı bir açıklama arıyorsunuz. Bu işin sadece bir açıklaması vardır o da şu; bu ülkenin çoğunluğu Müslüman ve milliyetçidir. Ülkeyi bu zihniyete teslim edip böldürtmez,  Bunun en son örneğini 15 Temmuz İhaneti sırasında gösterdi.

Mutlu Bilge
25.06.2023 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1