CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nunü  miting için Bolu’ya gelişi öncesinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Binasına büyük bir poster astırmış. Mustafa Kemal Atstürk ile Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisinin resimlerinin yer aldığı bu postere, “Yüzyılda bir Kemal gelir” diye yazdırmış. 

İlahi Tanju Başkan hiç güleceğim yoktu. Normalde sen espirili birisindir şakayı da seversin ama kusura bakma bu espiri gerçekten çok berbat bir espiri olmuş. Kemal Kılıçdaroğlu ile Mustafa Kemal’i özdeşleştirmen Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına ağır bir hakaret olmuştur. 

Neden öyle olduğunu tarihi örneklerle ve kıyaslamalarla anlatalım. Anlatalım ki zihni bulanabilme ihtimali olanları bu ağır vebalden kurtaralım. Aynı zamanda senin bu posterine tarihi bir şerh düşelim ki bundan yıllar sonra konuşulduğunda birileri gelen Kemal’in hangi Kemal olduğunu bilsin.

Bundan yüzyıl önce gelen Kemal, dağılmış bir imparatorluk bakiyesi üzerinde esir edilmek istenen bir ulusu örgütleyerek emperyalizme karşı duran ve özgürleştiren Kemal’di. Bu Kemal yani Mustafa Kemal Atatürk, manda ve himaye fikrine karşı çıkmış, Osmanlı borçlarını ödemiş, Avrupa’ya mesafeli yaklaşmış, yerli ve milli olmaya özen göstermiş, bu ülkenin kaynaklarına güvenmiştir.

Yüzyıl sonra geldiği iddia edilen Kemal ise, yüzyıl önceki Kemal’in savaştıklarından borç para dilenen, onların gözüne girmek için çabalayan, onlardan talimat alan Kemaldir. Yine yüzyıl sonra gelen Kemal, yüzyıl önce gelen Kemal’in Misak-ı Milli sınırları içerisinde vatan bir bütündür diyerek kanla çizdiği sınırlar içerisindeki üniter devleti özerklik hileleri ile bölüp parçalamak isteyen Kemal’dir.

Yüzyıl önce gelen Kemal, Doğu’da bugünkü kukla eşkiyalar gibi o günlerde de askere ve kendi milletine silah çeken ve kan dökenlerin başını ezen, dar ağaçlarında aleme ibret olsun diye sallandıran Kemal’di. Yüzyıl sonra gelen Kemal ise bugünkü eşkiya ile ortaklık kuran, onlara türlü vaatlerde bulunan, şehitlerin ruhlarını sızlatan Dersimli Kemal’dir.

Yok daha bitmedi. Aslında yüzyıl önce tarihimizde iki tane Kemal vardı; biri memleketin kurtulması, namusumuzun ayaklar altına alınmaması için cepheden cepheye koşan büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’tü, diğeri ise Peyam-ı Sabah Gazetesi’nde yazdığı zehirli yazılarla İngilizlere yaltaklanan, Anadolu’da Yunanlılarla çarpışan Türk Ordusu ve Mustafa Kemal hakkında en ağır hakaretleri savuran, sırf bu yüzden “Artin” lakabını alarak Artin Kemal diye anılan bir dönem içişleri bakanlığı da yapan Gazeteci Ali Kemal’di.

Yüzyıl sonra gelen Kemal’ de olsa olsa, Afrin’deki ordumuz aleyhine konuşan, yerli ve milli silahları ambara kaldırmak isteyen, onları yapanları tehdit eden Artin Kemal olur. Ama asla asla Mustafa Kemal olmaz. O yüzden siz siz olun her sakallıyı dedeniz sanmayacağınız gibi her Kemal’i de Mustafa Kemal gibi sanmayın. Artin Kemallerin de olabileceğini asla aklınızdan çıkarmayın.

Başkan Tanju Özcan gibi Atatürkçü ve milliyetçi birinin, daha yakın zamanda demediğini bırakmadığı, cumhurbaşkanı adayı bile olmasını istemediği, üstelik HDP/PKK ile açık işbirliği yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nu Atatatürk ile kıyaslaması kendisi açısından çok büyük bir gaflettir. Siyasi mücadeleyi fikir ve icraat eleştirisi düzleminden çıkararak şahıs düşmanlığına çeviren herkesin düşeceği bataklık böyledir. 

Mutlu Bilge

10.05.2023 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1