AK Parti Bolu Milletvekili Adayı Yükselcoşkunyürek, geçtiğimiz günlerde yayla elektrikleri konusunda bir açıklama yaparak Tanju Özcan’ı suçladı. 

Cokunyürek yaylalarla ilgili hazırladıkları yasa tasarısının Meclisten geçtiğini ama CHP’li milletvekilleri ile birlikte Tanju Özcan’ın da imzasıyla yasanın Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini söyledi. Tanju Özcan’a sataşmak için bir malzeme bulmanın mutluluğu içerisinde AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’de yayla meselesinde Tanju Özcan’ı engel olmakla suçladı.

Bu açıklamaları okuduktan sonra siyasetin geldiği dip noktayı görüp, meğer Bolu kimlerden medet bekliyormuş diyerek kahırlanmamak mümkün değil. Beceriksizliklerini gizlemek için böyle bir savunma yapmak yine bir beceriksizlik göstergesidir. Diğer yandan böyle bir savunma tam da seçimler öncesinde Bolu halkının aklıyla dalga geçmektir.

İnsan şöyle bir düşünür, elalem bana ne der diye. Bu ülkede yargıya başvurmak, hukuka aykırı olduğu iddia edilen bir yasanın iptalini istemek ne zamandan beri suç oldu? Yirmi yılı aşkın bir süredir iktidarda olan bir partinin iki dönem milletvekili olmuş, bakan yardımcılığı ve bakan danışmanlığı yapmış birinin ağzından çıkanı kulağının duyması gerekir. Sözleri aynı zamanda yargıya da hakarettir. Coşkunyürek’in sözlerine göre aslında Tanju Özcan’a değil de kararı veren hakimlere kızmamız gerekir. Kararı iptal eden onlar. 

Hani bu ülkede bağımsız yargı vardı. Hani hak aramak isteyen herkes yargıya başvurabilirdi. Adamlar başvurmuşlar yasayı iptal ettirmişler. Şimdi suç yargıda mı, iptal için başvuranlar da mı yoksa siz de mi? Bağımsız Türk yargısının Türk Milleti adına verdiği karara göre suç sizde görünüyor. Demek ki yasa tasarısının bir yerlerinde hukuka aykırılık var ki Anayasa Mahkemesi iptal etti.

Şimdi belkide aklınızdan CHP Anayasa Mahkemesi’ni etkiledi böyle bir karar çıkarttı diye geçiriyor olabilirsiniz. İyi de bu tür vakaları 2000 yılından önce sık konuşur CHP’lileri suçlardık. Ama şimdi yirmi yıldan fazla bir zamandan beri iktidar sizde. Yargıda da epey bir revizyon oldu. CHP’nin etkisini düşünmek biraz saflık olmaz mı? Yoksa siz Bağımsız Türl yargısına güvenmiyor musunuz?

Siz bir yasa çıkardınız, CHP’liler yargıya başvurdu iptal ettirdi. Peki gerekçeli karara hiç bakmadınız mı? Bu Anayasa Mahkemesi yasayı neden iptal etmiş, yasanın neresinde hukuka aykırılık var diye meral etmediniz mi? Diyelim ki onu da yaptınız, meclis çoğunluğu sizde, hukuka aykırı yönleri düzeltip neden yeni bir yasa çıkararak yayla elektrikleri ve yaylalara ilişkin diğer meseleleri çözme yoluna gitmediniz de şimdi seçimler öncesinde gazel okuyorsunuz?

Bu yaygaranız aslında, iki dönem milletvekilliği ve bakan yardımcılığı dönemlerinizin boşa geçtiğini kendi ağzınızla itiraf etmeniz anlamına geliyor. Yargıya başvurdu bize engel oldu demek artık bir acziyetin göstergesidir. Nedense, AK Parti Genel Merkezindeki hangi aklın ürünü ise, bu acziyetin ete kemiğe bürünmüş hali vekil adayı olarak yeniden Bolu’ya dayatılıyor. Seçilirse olacaklar şimdiden belli. Her sonuçsuz kalan iş için “Ben yapacaktım engel oldular” diyecek.

Mutlu Bilge
03.05.2022 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1