AK Parti’nin Bolu’daki seçim çalışmalarında bazı eski tipleri görünce aklıma, devletlerin savaş zamanlarında emekli subayları ve eski askerleri göreve çağırması geldi. 

Muhtemelen sadece Bolu’ya özgü olmadığını, ülke genelinde tüm teşkilatlara aynı talimatın verildiğini düşündüğüm bu uygulamaya Bolu’da daha fazla ihtiyaç olmalı ki, bu eski askerler neden emekli edildi diye düşünülmeden herkesi oy istemek için halkın ayağına göndermişler. Zira AK Parti’nin milletvekili aday listesi öyle bir listeki, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinin köy köy, mahalle mahalle gezerek halkı oy vermesi için ikna etmesi gereken bir liste.

Bu listeye oy istemek için AK Parti, seferberlik havası içerisinde daha önce görev almış benim emekli ya da eski asker olarak tanımladığım partililer göreve çağrılmış. Ancak burada bir hata yapılmış. Zaten kamuoyu tarafından pek de hoş karşılanmayan bu listeye oy istemek için refüze olmuş askerlerin çağrılması listeyi seçimde iyice zora sokmuş görünüyor.

Yirmi yedi aday adayı içinden Bolu’da gelecek için heyecan vermeyen ve değişim vaadetmeyen, üstelik kerametleri kendinden menkul kişileri aday yaptıktan sonra bir de bunlar için halkın bizzat yüzlerini görmekten bıktığı, hatta bunları gördüğünde bazı kötü hatıralarının canlandığı, bu nedenle diskalifiye ettiği kişileri oy istemeye göndermek çok yanlış bir strateji olmuştur. 

Bunları görünce oy verecek olan bile fikrini değiştirecektir. Oy vermeyerek kendisini siyaset dışı bıraktığı birinin gelip başkası için kendisinden oy istemesine halk herhalde “ne demek hatırın için veririz” demeyecektir. Bu durum aslında AK Parti’nin mevcut teşkilat kadrolarına güvenmediğini, elde ne varsa toplayıp son bir taarruz planladığını göstermektedir.

Ancak, bu son taarruzun eldeki yorgun ve refüze askerlerle başarıya ulaşması zor görünüyor. Çünkü karşıda dinamik, adaylar var. Böyle dinamik bir yapıya karşı adaylar da söylemler de yeni olmalıydı. Tabiki oy istemeye gidenler de halkta kredisini tüketmemiş yeni ama sevilen yüzler olmalıydı.

Mutlu Bilge
02.05.2023 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1