Birkaç günden beri hem ulusal basında hem de yerel basında Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt’un marifetleri yazıyor. Eşini müdür yapmak için ne dümenler çevirdiği, Bolu’da görev yapan başarılı, liyakatlı biyolog Cemile Abdulganioğlu’na nasıl mobing uygulandığı, devletin hak arayan bir memura “devleti gereksiz yere meşgul ediyorsun” diye nasıl uyardığı ayrıntılarıyla yer alıyor.

Olay dün olmuş gibi yankı bulsa da aslında üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçti. Olayı öğrenir öğrenmez gerek köşe yazılarımda ve gerekse haber sitemde bütün teferruatlarıyla yer verdim. Başta Bolu Valisi olmak üzere AK Parti Milletvekillerine çağrıda bulundum. Maalesef başta Bolu Valisi olmak üzere çağrıda bulunduğumuz herkes başını kuma gömdü, görmezden ve duymazdan geldi. Bolu Basını hiç oralı olmadı.

Ne zamana kadar? Taaki, CHP Milletvekillerinin konuya ilişkin TBMM’de soru önergesi vermesinin ardından ulusal basında haber çıkana kadar. Bizim Bolu Basını benim bir yıldan beri üzerinde durduğum konuyu Ulusal Basında yayınlanmasının ardından dün olmuş gibi haber yapıyor. Yerel Basın açısından utanç verici olan, önce kendilerinin duyması gereken bir haberi aradan bir yıl geçmesine rağmen duymayıp ya da duymazdan gelip ulusal basından kopya çekerek haber yapmasıdır.

Bolu adına ve ülkemiz adına utanç verici olan bu mobing olayının üzerine derhal gidilmiş olsaydı şimdi bunları konuşuyor olmayacaktık. Ancak liyakata değil sadakate bakıldığı bir ortamda, koltuğunu sadakatine borçlu olanların harekete geçmesi mümkün olmuyor. İktisattaki “kötü para iyi parayı kovar” ilkesindeki gibi “kötü memur iyi memuru kovmaya kalkıyor.” 

Hani zaman zaman bize haktan hukuktan bahsedenler, oy isterken zulmü alkışlayamam diyenler sus pus olmuşlar hala bekliyorlar. Konuyu soruşturmak için bir müfettiş gönderilmiş değil. Bolu’da görev yapan tek biyologun hangi gerekçe ile İstanbul’a sürgün edildiğini sormuyorlar.

Varsın onlar susmaya devam etsinler. Konu zaten yargıya da taşınmış durumda. Bu olay ülkemizde yargının durumunu görmemiz açısından da son derece önemli. Ülkemizdeki yargı belki şaşabilir ama emin olduğumuz bir şey var, ilahi adalet asla şaşmaz.

Mutlu Bilge

12.10.2022 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1