İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçiminde neden aday olmayacağını "Ben cumhurbaşkanı adayı değilim. Kadından imam olmaz. Cumhurbaşkanı aynı zamanda imamlık yapmak durumunda olduğu için ben aday değilim." sözleriyle açıklamış. Daha önce Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir kadın siyasetçinin böyle bir cevap vermesi karşısında düşünmeden yapamıyoruz. Acaba bunlar ne içiyorlar, ne çekiyorlar? 

Böyle bir cevabı aklı başında hiç kimse vermez. Sen daha önce Cumhurbaşkanı adayı olacaksın, ardından meydanlarda sözde iktidar alternatifi olarak siyaset yapacaksın sonra da çıkıp kadından imam olmayacağı için Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını söyleyeceksin. Bunun adı düpedüz yanar dönerlik. 

Böylece kadından imam olmayacağını ama çok iyi bir yanar döner olabileceğini görmüş olduk. Meral Akşener yanar dönerlik yaparken bir yandan da aklı sıra muhafazakar kesime uygun mesajlar verdiğini, bir taşla iki kuş vurduğunu zannediyor. Bu sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da AK Parti içinden başka biri söylemiş olsa, LGBT ve HDP destekli Millet İttifakı, laiklik elden gidiyor diye ayağa kalkar. Sanırsınız ki Türkiye bir din devleti yani dini kurallara göre yönetiliyor. Zaten böyle olmuş olsa Meral Akşener parti genel başkanı dahi olamazdı.

Eskiden sözünü ettiğimiz bu kesim, Atatürk ve laiklik istismarı yapardı şimdi ise işi bir tık daha ileri taşıyarak din istismarı yapmaya da başlamışlar. Bu durum Türkiye’deki muhalefet problemini bir kere daha gözler önüne serdi. İktidar alternatifi olamayan, halktan uzak, birbiri içerisinde tutarsız ve çelişkilerle dolu bir muhalefetin bulunduğu bir ülkede mevcut iktidarlar uzun ömürlü olurlar. Halk ise güvenemediği böyle bir yapıyo denemek yerine bütün eksiklerine rağmen mevcudu korumak ister. Türk siyasetinin genel durumu da bundan ibaret.

Meral Akşener, madem ki imamlık yapamayacağı için Cumhurbaşkanı adayı olmayacak, bu kadar dini bütün, düşünceli ve hassas, o halde yolu tıkamasın, genel başkanlıktan da istifa etsin, partinin başına imamlık yapabilecek erkek bir genel başkan gelsin. O zaman ne kadar samimi biri olduğu görülmüş olur.

Mutlu Bilge
12.08.2022 / BOLU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1