Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Bolu siyasetinde gündem belirlemede oldukça başarılı olduğunu, AK Parti’nin 2019 seçimlerinden harap ve bitap düşmüş siyasetçilerinin bu gündemlerin peşinden sürüklendiğini daha önceki yazılarımda bahsetmiştim. Tanju Özcan, bu defa öyle bir gündem belirledi ki, sadece Bolu değil, Türkiye genelinde ve hatta sınırlarımız dışında bile sarsıntı yarattı. 

Türk halkının suskunluk sarmalına girdiği, konuşursam acaba tepki mi alırım diyerek içine attığı ve içine ata ata dert oluşturduğu bir konuyu, sığınmacıların pervasızlığını, Tanju Özcan haykırarak herkesi rahatlattı. Meğer dert o kadar büyükmüş ki, Tanju Özcan’a her kesimden destek yağdı. Bir tek, partili olmayı trollüğe ve yağcılığa vardıranlarla, Tanju Özcan’ın karşısında yer alarak prim yapacağını zanneden yüzde sıfır nokta bilmem kaçlık oy oranına sahip parti temsilcileri ve AK Parti Bolu Teşkilatı’nın yorgun siyasetçileri hariç. Karşı çıkanlar içinde varlığı yokluğu belli olmayan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ile gerçekte Tanju Özcan’dan daha beterini düşünen Genel Merkez’deki içleri başka dışları başka siyasileri de unutmamak gerekir.

Karşı çıkanlar içinde öyle biri var ki mübarek sanki Vali değil de AK Parti’nin Bolu İl Başkanı. Bolu Valisi Ahmet Ümit, seçimlerden beri Tanju Özcan’ın kazanmasından pek hoşnut olmamış bir hali var. Neredeyse her açıklamasında Tanju Özcan’ın karşısında konumlanıyor. Bu meselede de açıklamalarıyla aba altından sopa göstermeyi ihmal etmiyor. Bu kadar siyasete meraklı ise, kendisine de güveniyorsa istifa etsin, siyasete atılsın bakalım el mi yaman bey mi yaman?

AK Parti’nin acemilik döneminden usta erliğe hala terfi edememiş İl Başkanı Suat Güner bir şeyler konuşuyor, konuşmaya çabalıyor, ürkek ve tedirgin tavırlarıyla konuştuğunu kendisinden başka kimse anlamıyor. Derin ilmi siyasete, ekonomi bilimine, uluslararası ilişkiler ve güvenlik konularına da yabancı olduğu için tribünlerin en fazla hoşlandığı dini argümanlara sarılarak sözüm ona eleştiri yapıyor. Aslında müftü olacak adammış ancak siyaset daha çekici gelmiş gibi. Kontrolsüz sığınmacı istilasından dolayı kendi halkının uğradığı zararları, bozulan ekonomik tabloyu ve alınan veballeri dini söylemlerinin içine hiç almıyor. Sadece ucuz din tacirliği ile karışıklıkta prim yapmaya çabalıyor.

Bolu Milletvekili Arzu Aydın’a ne demeli? Sanki dört başı mamur muş gibi açıklamalar yapıyor. Aslında konuşması gereken en son kişi belki de hiç konuşmaması gereken biri varda o da Arzu Aydın’dır. Kaç aydan beri soruyorum, Sarıcalar’da inşaat yaptırmam için FETÖ’den hüküm giymiş biri ile anlaşma yaptın mı yapmadın mı diye ama tek kelime etmedi. Halbuki yaptım ya da yapmadım demesi yeterli. Bunları geçmiş ganimet bulmuş gibi Tanju Özcan’a hesap sormaya kalkıyor. Önce sen kendi hesabını ver sonra hesap sor Arzu Hanım!

Bir diğer milletvekili Fehmi Küpçü twitter’dan bir şeyler yazmış ama konuşmaya bile değmez. O’nu Allah’a havale edelim ve “sağım yalan solum yalan gördüm baktım dünga yalan” türküsünü söyleyelim.

Meşhur olma peşinde koşan irili ufaklı açıklama yapan daha pek çok kişi var ama zaten O’nları ciddiye alan yok. Siyasi mücadelede kimin ne söylediğinden daha ziyade milletin ne dediği ve kimin arkasında durduğu önemli. Gelinen noktada Tanju Özcan kendi partisinden daha fazla bir desteğe sahip olduğu gibi ülke genelinde de milletin hissiyatına tercüman olarak zirvedeki yerini aldı. 

Mutlu Bilge
28.07.2021 / BOLU
www.bolubilgehaber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1