K Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner'in Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında söylediği, siyasi nezaketi aşan, terbiyeden yoksun, seviyenin yerlerde süründüğü ifadelerini okuyunca 2001 yılında Erdemliler Hareketi olarak başlayan AK Parti'nin nasıl erdemsizlerle dolduğunu ibretle görmüş olduk. Suat Güner ve şürakasının Tanju Özcan'ın Belediye Baskanı seçilmesi karşısında çektikleri hazımsızlığı biliyoruz. Ancak bu hazımsızlığın hezeyana dönüştüğü ve saldırgan bir ruh halini aldığı Suat Güner'in sözlerinden anlaşılıyor.

Suat Güner'in, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a hitaben kullandığı  yakışıksız sözler içinden "Yüz Karası" ifadesi dikkatimi çekti. Aklıma “Şecaat Arz Ederken Merd-i Kıptî Sirkatin Söyler” deyimi geldi. Gerçekte yüz karası kim diye sormadan edemedim. Bolu'yu kimler rezil etti, kimler Bolu'nun yüz karası gelin yakından bakalım. 

Suat Güner ve teşkilatı, kendisi il baskanı olmadan önce 11 belediyenin 8'ini kaybedip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı rezil olmadılar mı? Dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz zamanında arşiv şaibeli bir şekilde yanmadı mı? Teşkilatlarında bezledikleri bankamatikçiler unutuldu mu? Yine Suat Güner'in İl Başkanlığı döneminde daha bir kaç ay önce girilen seçimlerde 3 milletvekilliği kontenjanından güç bela kazanılabilen 2 milletvekilinden 1'i daha kaybedilerek 1 milletvekili çıkarılmadı mı? Bunlar yüz karası değil midir? Suat Güner ve ekibi acaba biz Boluluların yüzünü ağartacak, övünç duyacağımız hangi hayırlı işleri yaptılar. Partiyi aldıkları noktadan daha geriye taşımadılar mı?

Gelelim Tanju Özcan'a; Tanju Özcan Bolu'da bunlara karşı  girdiği her seçimi kazandı. Son yerel seçimlerde de Bolu Belediye Başkanı seçildi. Seçildiği günden bugüne sergilediği performans ve başarısı elbette tartışmaya açıktır. Kimileri başarılı bulur kimileri de başarısız. Ancak ortada bir gerçek var ki Tanju Özcan bugün Türkiye'de Bolu'nun bir siyaset.markası konumuna geldi. 

Söylemlerini onaylarız ya da onaylamayız ancak düşündüğünü ve inandığını çekinmeden söyleyerek Türkiye'nin dikkatini Bolu'nun üzerine çekebildi. Partiden ihraç edilme pahasına kendi Genel Başkanına karşı demokrasi adına bir tavır alabildi. Bunun karşılığında partiden ihraç edilmesi Tanju Özcan için İstiklal Madalyası kadar değerli olmalıdır. 

Suat Güner ve ekibi bunları anlamaz. Onlara bunu anlatmaya çabalamak boşuna bir uğraştır.   Çünkü onların mahallede demokratik mücadele, hak, hukuk, adalet ve liyakat kavramları yerine biat kültürü hakimdir. Gördükleri bir haksızlığa ya da olumsuzluğa sırf kendi siyasi geleceklerini düşündükleri için ses çıkarmazlar. Tanju Özcan gibi bırakın Ankara'ya yürümeyi Belediye önünden Anıt Park'a kadar bile yürüyemezler. 

Suat Güner, yüz karasının kim olduğunu anlamak için aynaya baksa iyi olur. Hani bir masaldaki gibi aynanın karşısına geçip şöyle sorması yeterlidir; "Ayna ayna güzel ayna. Söyle bakalım Bolu'nun yüz karası kimdir? Bilirsiniz aynalar yalan söylemezler, gördüklerini aynen söylerler.

Mutlu Bilge
12.08.2023 / BOLU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1