CHP’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağzından seslendirdiği “Sana söz yine baharlar gelecek” sözünü duyunca hangi baharlar gelecek diye sormadan edemedim.

Türkiye’de sol, ideal olanı çok iyi dile getirir, dile getirdikleri üzerine besteler yapar, şarkılar söyler, ancak eline fırsat geçtiği zaman söylediklerinin tam tersini yapar. Yani Türk solu çok iyi bir takiyyecidir ve kendi ürettkleri yalanlara bir dava şuuru ile bağlanarak cansiperane bir şekilde savunurlar.

Demokrasiden, gençlere özgürlük vaatlerinden bahsederler ancak tarihi arka planları antidemokratik uygulamalar ve zulümlerle doludur. Özgürlük vaadettikleri gençlerin başörtülü olanlarını  28 Şubat sürecinde üniversitelere ve kamu kurumlarına almadıklarından bugünün gençlerine hiç bahsetmezler. İnançlara yönelik saldırganlıklarını laikliği kullanarak gizlediklerini söyleyebilirler mi?

Bahar meselesine gelince, acaba hangi bahardan bahsediyorlar. Hepimizin bildiği gibi iki tane bahar var. Birisi, tabiatın yeşerdiği, çiçeklerin açtığı, canlıların kış uykusundan uyandığı, coşkun suların ırmaklardan aktığı gibi ümitlerin yeşerten ilkbahar mı, yoksa, yaprakların dallarından döküldüğü, tabiatın sarardığı, börtü böceğin hayatta kalma telaşına düştüğü gibi, milletin ümitlerinin çalındığı, masum hayatların yok edildiği, tankların arkasına saklananların baharı kanlı bahar, sonbahar mı?

CHP’nin vaadettiği baharın hangisi olduğunu anlamak için tarihte kısa bir yolculuk yapmak yeterli olacaktır. Demokrat Parti iktidarını devirmek için yalan ve iftira kampanyalarıyla orduyu harekete geçirten ve 27 Mayıs 1960 İhanetini gerçekleştirerek milletin ilk baharını kana bulayan CHP acaba ilkbahar getirir mi? 

Yine 16 ve 17 Eylül 1961 sonbaharında Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve Adnan Menderes’in idamlarına sebep olan CHP mi ilkbahar getirir mi?  Bugünkü CHP’de ittifak ortakları eli kanlı teröristlere bakınca getirecekleri bahar olsa olsa kanlı bahar olacaktır.

Eğer bu ülkede 14 Mayıs’ta bir bahar gelecekse, ki gelecek, bu bahar elbette 14 Mayıs 1950’de “Yeter söz milletindir’’ diyerek getirilen bahar gibi bir bahar olacaktır. Bu nedenle “Sana söz yine baharlar gelecek” diyerek söz verenlerin baharlarına itibar etmeyin. Zira bunlar sözlerinde durmak konusunda epey bir sabıkalıdırlar.

Mutlu Bilge
18.04.2023 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1