Seçimler yaklaşırken unutulmuş ya da layık olduğu ilgiyi yeterince göremeyen Dörtdivan’a ziyaretler ve müjdeler artmaya başladı. Biz de Issız Ada’da kalmış Robinson Crusoe gibi, gelen bu acaip yabancılara şaşkın şaşkın bakıyor ve söyledikleri sözleri anlamaya çalışıyoruz.

O söyledikleri sözlerden biri, bilgisayarın başında iftar saatini beklerken önüme düştü. AK Parti Bolu İl Başkanlığı’nın “Hayaldi Gerçek Oldu” başlığı ile Dörtdivan’ın Yüksekokul özleminin giderildiğine dair basın açıklamasını okuyunca bir Dörtdivanlı olarak elbette ben de heyecanlandım ve mutlu oldum. Bir ara açlıktan halüsünasyon mu görüyorum acaba diye düşünmedim değil. Başka yerlere beş yıl boyunca sürekli bir şeyler verilirken biz Dörtdivanlılara seçime yakın bir şey veriliyor mutlu oluyoruz. Buna da şükür Yarabbi diyoruz.

Her neyse buna da şükür elbette. Ancak bu hayalin gerçek olma hikayesine de değinmeden olmaz.  Thomas J. Peters ve Robert H. Waterman’ın ABD’de bestseller (en çok satan) olmuş kitabı “Yönetme ve Yükselme Sanatı - Mükemmeli Arayış” adlı kitabında Dünya’nın en başarılı olmuş şirketlerinin başarılarının ardında, yılmadan, pes etmeden başarıya odaklanmış sabit fikirli bir yöneticinin olduğundan bahseder.

İşte bu Yüksekokul hikayesinin ardında da, hedefe saplantılı bir şekilde kilitlenmiş, bu Yüksekokulu Dörtdivan’a kazandırmak için yoğun görüşme trafikleri gerçekleştirmiş, AK Parti Teşkilatını ve Milletvekillerini adeta iteklemiş bir yönetici, Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe var. Yoksa Dörtdivanlılar’ın çok uzun yıllar boyu beklediği bu yüksekokul, AK Parti Bolu teşkilatının bir gece ansızın “Hadi Dörtdivan’a yüksekokul kazandıralım” dedikleri bir konu değil. 

Tıpkı kapatılan Dörtdivan Orman İşletme Müdürlüğü hikayesinde olduğu gibi. Yeniden açılması yönünde mahkeme kararı olmasına rağmen uzun yıllar bu karar hukuka aykırı şekilde uygulanmamış, hatta bizim içimizdekilerin bile “Adam sen de gelse ne olacak, bir müdür fazla maaş alacak” diye kapalı kalmasında katkıda bulundukları Orman İşletme Müdürlüğü de Başkan Hamza Efe’nin göreve gelmesiyle ısrarla takip edilmiş ve neticede yeniden açılmıştır.

Açıldı da ne oldu diye sorarsanız, bu sayede çok sayıda Dörtdivanlı genç burada işe girme imkanı buldu. Yine sadece Dörtdivan Orman İşletme Müdürlüğü için yanlış hatırlamıyorsam 12 milyon lira civarında bir kaynak Dörtdivan’a aktarıldı. 

Şimdi de Yüksekokul açılacak ancak edindiğim bilgiye göre bu okulların tadilatı için Dörtdivan Belediyesi maddi bir yükün altına sokulmuş. Eğer bu doğru ise çok yanlış olmuş. Kırkda yılda bir şey veriyorsunuz onda da yine bizim cebimize el uzatıyorsunuz. Dörtdivan Belediyesi’nin gücü ne ki buna katlansın. 

Burada AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’e ve milletvekillerimize büyük iş düşüyor. Dörtdivan’ı maddi bir yükün altına sokmadan bu tadilatlar için de bir kaynak aktarılsın ve bir an önce Yüksekokulumuz açılsın. YÖK’te de bir onay kazasına uğramasın.

İşte o zaman Dörtdivan her seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de ama bu defa daha bir arzuyla oyunu size verir. Yani hem Dörtdivan kazansın hem de siz. Unutmayın devir çok kötü. Kıyamet alametleri görülmeye başladı. Dörtdivan’ı gözardı etmeyin.

Mutlu Bilge
28.03.2023 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1