İnsanın fıtratında vardır; baktığı herkeste kendisini görmek ister. Hırsız başkasını hırsızlıkla, beceriksiz ise beceriksizlikle suçlar.

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından muhalefet, ellerini oğuşturarak, hükümetin bu depremde tökezlemesini, kurtarmaların, acil yardımların yapılamamasını, depremzedelerin perperişan bir halde hükümete beddualar etmesini bekledi.

Gel görki bu bekledikleri olmadı. Kim ne derse desin, üst üste yaşanan bu kadar büyük ve geniş bir alanı etkileyen bir deprem felaketinde hükümet ve ordu gereken müdahaleyi bütün olumsuz koşullara rağmen yapabilmiştir ve yapmaya da devam etmektedir. Muhalefetin beklediği senaryo gerçekleşmemiştir. Üstelik Türkiye tek yürek olmuş hızlı bir yardım seferberliği ile yeniden ayağa kalkmaya başlamış, kalıcı konutlar için ilk kazmalar vurulmaya başlamıştır. 

Beklediği senaryo gerçekleşmeyen muhalefet de en iyi bildiği işi yapmaya, türlü iftira ve yalanlarla zihinleri bulandırmaya, bir kaos ortamı oluşturarak akılları sıra hükümeti devirmeye çabalamaktadır.

Hükümet deprem bölgesinde yaraları sarmak için dolaşırken bunlar da fitne yaymak için dolaşmaktadırlar. Muhalefetin kendi şehrine henüz bir çivi çakmamış belediye başkanları, milletvekilleri deprem bölgesinde hangi faydayı sağlamak için gittiğini zannediyorsunuz? İftira, yalan, dezenformasyon yoluyla kendi sıfatlarını orada gerçekten yardım için bulunanlara yükleme derdindelerdi.

En büyük korkuları da hükümetin depreme rağmen başarılı olup seçimleri kazanması. Çünkü depremin ilk gününden itibaren bilinçaltlarına sakladıkları tek şey depremin seçimlere etkisi ve hükümetin depremle gitmesiydi. Görünen manzarada bu umutlarını da kaybetmeye başlayınca çirkefleşmeye stadlarda sarhoşlara hükümet istifa sloganları attırmaya başladılar.

Unuttukları ya da kafalarının bir türlü basmadığı şey ise, hükümetleri stadlardaki sarhoşların değil, asil Türk Milletinin değiştirdiği gerçeğidir. Türk Milleti, kendi iradesini sarhoş naralarına, yalan ve iftiralara teslim etmeyecek kadar güçlüdür. Depremi fırsat bilerek demokrasiye el uzatanların ellerini kıracaktır.

Mutlu Bilge
27.02.2023 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1