Başkan Özcan MYK sonrası konuştu
SİYASET, 07 Eylul 2021 10:27Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, MYK toplantısı sonrasında kendisi hakkında uyarı sebebiyle verilen Disiplin Kurulu’na sevk kararını beklemediğini ve kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti.
BOLU - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, MYK toplantısı sonrasında kendisi hakkında uyarı sebebiyle verilen Disiplin Kurulu’na sevk kararını beklemediğini ve kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda anısını anlatan Tanju Özcan için karar dün verilmişti. Partisinin MYK toplantısında Başkan Özcan'ın uyarılması talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesine karar verildi. Cumhuriyet Halk Partisinin verdiği karar sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, uyarılma cezasının kendisi için sürpriz olduğunu söyleyerek, "iddia makamı MYK. MYK'nın önerisi uyarı cezası. Ben bu kararı beklemiyordum. Sürpriz oldu benim için. Yargı bağımsızlığını savunan bir partiyiz. YDK hiçbir etki altında kalmadan savunmamı dinleyecek ve MYK'nın iddialarını dikkate alıp nihai kararı verecek. YDK'nın vereceği karar bağlayıcı olur. Verilecek karara saygı duyarım" diye konuştu.
“ATATÜRKÇÜ TÜRK MİLLİYETÇİSİ ÇİZGİMDEN ASLA TAVİZ VERMEZDİM”
Tanju Özcan kendisinin partiden ihraç edilmesini bekleyenlerin olduğunu söyleyerek, “Bugün partiden ihraç edilmem yönünde beklentisi olanlar vardı. İhraç edilseydim herhangi bir partiye gitmem gibi bir düşüncem yoktu bağımsız olarak kalırdım. İhraç edilseydim sadece CHP ile resmi bağım kopardı, Atatürkçü Türk milliyetçisi çizgimden asla taviz vermezdim. Burada tecrübeli siyasetçin anlatması gereken bir anıyı paylaştığım için suni gündem yaratıldı. Bazen siyasi olarak çok konuşurken ağızınızdan çıkmaması gereken sözler çıkıyor ama maksat kötü değildi” ifadelerini kullandı.
“ANNEM BABAM HACI BENİM”
Samimi olarak incinen bütün kadınlardan özür dilediğini ifade eden Başkan Özcan, "Samimi olarak incinen tüm kadınlardan özür diledim dilerim. Benim mütedeyyin kesimle hiçbir sorunum olmadı. Annem tesettürlü, annem babam hacı benim. Türkiye'de cami yapan tek belediye başkanı benim. Mütedeyyin kesim sorunu varmış gibi algı yaraya çalışmak olmaz. Geçen hafta cami temeli atmış biriyim" şeklinde konuştu.
SİYASET, 07 Eylul 2021 10:27
Yorumlar (0)
Gerede köklü geleneğiyle Dörtdivan kronik fobisiyle sahadaydı
Hukukun "Tanju Özcan" Mesaisi ve Piyasa Çetelerine "Müsamahası"
CHP’den Bolu’daki Gözaltılara Çok Sert Tepki: "Bu Bir Siyasi Operasyondur, Diz Çökmeyeceğiz!"
Bolu’da Siyasi Deprem: Belediye Başkanı Tanju Özcan ve 13 Kişi Gözaltında
Milletvekili İsmail Akgül’den Gerede’de Yoğun Mesai: Esnaf ve Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Dörtdivan’da Bir Devir Kapandı: Statüko Yıkıldı, Şoförler Odasında "Aslantaş" Dönemi!
Milletvekili Akgül, Bolu’nun Nabzını Muhtarlarla Tuttu
MHP Bolu’da İlhan Durak Dönemi Hızlı Başladı: 140 Kişilik "Dev" Kadro Sahaya İniyor
Dörtdivanspor’dan Play-Off Öncesi "Narin" Dokunuş: Furkan Narin İmzayı Attı!
Dörtdivan’da TOKİ Heyecanı: 125 Konutun Hak Sahipleri Belirlendi
Bir Araç, Üç Kişi ve Bitmeyen "Show" Siyaseti
MHP Bolu’da Yeni Dönem: İl Başkanlığına İlhan Durak Atandı
Belgeli tepki: Sebenspor’dan Hakem Atamasına Sert Kınama!
Yeniçağaspor Sinop’ta Direndi Ama Şanssızlığa Yenildi: 3-2
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Kaymakam Kaya Milli Sporcuları Ağırladı
Hayalet Ağlar Belgesel Ekibi Esenler’de İzleyiciyle Buluştu
Milletvekili İsmail Akgül’den Yeni Hastane İnşaatına Ziyaret: "Sağlık Altyapımız Güçleniyor"
İsmail Akgül’den Meclis’te Sert Tepki: "O El Kopartılır!"
Dörtdivan’da Yılların Sorunu Çözülüyor: Gerede Yolu Projesi 2026 Yatırım Programında!
