Skandal Zafiyet! Bolu'nun yıllardır beklediği PET-CT Cihazı rehin
SİYASET, 11 Kasım 2025 09:17Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne temin edilen PET-CT cihazının, uygun yer tahsisi yapılmadığı için hâlâ hizmete sokulamamasını sert bir dille eleştirdi.
Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne temin edilen PET-CT cihazının, uygun yer tahsisi yapılmadığı için hâlâ hizmete sokulamamasını sert bir dille eleştirdi.
Bolu halkının uzun yıllardır kanser taraması için beklediği hayati öneme sahip PET-CT cihazının hastaneye gelmesine rağmen kullanılamaması, vekil Akgül'ün tepkisine neden oldu.
"Sorun Yalnızca Bir Odanın Tahsis Edilmemesi"
Milletvekili Akgül, cihazın atıl durumda kalmasının ardındaki temel sorunu, "yalnızca bir odanın tahsis edilmemesi" olarak nitelendirdi. Konuşmasında, bu durumun ciddi bir idari zafiyet olduğunu vurgulayan Akgül, şunları kaydetti:"Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanemizde uzun yıllardır beklediğimiz PET-CT cihazı nihayet temin edilmiştir, ne yazık ki bu cihaza uygun bir yer tahsis edilmediği için hâlâ aktif hâle getirilememiştir. Bolu halkı yıllardır bu cihazın gelmesini beklerken bugün karşımızda duran sorun yalnızca bir odanın tahsis edilmemesidir."
Rektörlüğe "Sorumluluktan Kaçma" Eleştirisi
Akgül, cihazın aktif hale gelmemesinden dolayı görevi süresi dolmak üzere olan üniversite rektörünü de eleştirdi. Rektörün, "benim dönemim bitiyor anlayışıyla sorumluluktan kaçmasının devlet adamlığı ciddiyetiyle bağdaşmadığını" belirterek, sorumluluk makamının millete hizmet etme makamı olduğunu hatırlattı.
"Bolulu hemşehrilerimiz kanser taraması için hâlâ başka illere gitmek zorunda kalıyorsa burada ciddi bir idari zafiyet vardır. Bu konuya acilen çözüm beklemekteyiz," diyerek Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırdı.
Göynük Hastanesi'ndeki Doktor Eksikliği Gündemde
Akgül, konuşmasının sonunda bir diğer önemli sağlık sorununa daha dikkat çekti. Göynük Şehit Ziya Sarpkaya Devlet Hastanesi'ndeki doktor eksikliğinin de Bolu'nun Göynük ilçesi sakinlerini mağdur ettiğini dile getirdi.
Milletvekili İsmail Akgül, Sağlık Bakanlığı'ndan hem PET-CT cihazının ivedilikle aktif hale getirilmesi hem de Göynük Devlet Hastanesi'ndeki doktor eksikliğinin giderilmesi konusunda gerekli adımların atılmasını talep ederek konuşmasını sonlandırdı.
SİYASET, 11 Kasım 2025 09:17
Yorumlar (0)
Gerede köklü geleneğiyle Dörtdivan kronik fobisiyle sahadaydı
Hukukun "Tanju Özcan" Mesaisi ve Piyasa Çetelerine "Müsamahası"
CHP’den Bolu’daki Gözaltılara Çok Sert Tepki: "Bu Bir Siyasi Operasyondur, Diz Çökmeyeceğiz!"
Bolu’da Siyasi Deprem: Belediye Başkanı Tanju Özcan ve 13 Kişi Gözaltında
Milletvekili İsmail Akgül’den Gerede’de Yoğun Mesai: Esnaf ve Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Dörtdivan’da Bir Devir Kapandı: Statüko Yıkıldı, Şoförler Odasında "Aslantaş" Dönemi!
Milletvekili Akgül, Bolu’nun Nabzını Muhtarlarla Tuttu
MHP Bolu’da İlhan Durak Dönemi Hızlı Başladı: 140 Kişilik "Dev" Kadro Sahaya İniyor
Dörtdivanspor’dan Play-Off Öncesi "Narin" Dokunuş: Furkan Narin İmzayı Attı!
Dörtdivan’da TOKİ Heyecanı: 125 Konutun Hak Sahipleri Belirlendi
Bir Araç, Üç Kişi ve Bitmeyen "Show" Siyaseti
MHP Bolu’da Yeni Dönem: İl Başkanlığına İlhan Durak Atandı
Belgeli tepki: Sebenspor’dan Hakem Atamasına Sert Kınama!
Yeniçağaspor Sinop’ta Direndi Ama Şanssızlığa Yenildi: 3-2
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Kaymakam Kaya Milli Sporcuları Ağırladı
Hayalet Ağlar Belgesel Ekibi Esenler’de İzleyiciyle Buluştu
Milletvekili İsmail Akgül’den Yeni Hastane İnşaatına Ziyaret: "Sağlık Altyapımız Güçleniyor"
İsmail Akgül’den Meclis’te Sert Tepki: "O El Kopartılır!"
Dörtdivan’da Yılların Sorunu Çözülüyor: Gerede Yolu Projesi 2026 Yatırım Programında!
