Öğrencilerden ulaşım zamlarına tepki
GÜNCEL, 14 Mayıs 2024 04:42Bolu’da ulaşıma yapılan yüzde 63’lük zam, üniversite öğrencilerini ayaklandırdı. Yağmur altında yaptıkları eylemle zamma tepki gösteren öğrenciler, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile görüştü.

Yağmur altında yaptıkları eylemle zamma tepki gösteren öğrenciler, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile görüştü.
Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın talebi üzerine Bolu Belediye Meclisi Mayıs ayı 2. oturumunda özel halk otobüsü bilet fiyatlarına zam yapıldı. Özel halk otobüslerinde tam bilet fiyatı 15 liradan 25 liraya, öğrenci bileti ise 11 liradan yüzde 63 zamla 18 liraya çıktı. Taksilerde ise açılış ücreti 40 lira olarak belirlendi. Şehir içi ulaşımda kullanılan özel halk otobüsleri ve taksilerde uygulanması istenen fiyat artışı oy birliğiyle kabul edildi.
Öğrenci biletlerine yapılan yüzde 63’lük zamma tepki gösteren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) öğrencileri, Valilik Meydanı’nda toplandı. Kalabalık öğrenci grubu, sağanak yağış altında sloganlarla Bolu Belediyesi binasının önüne kadar yürüdü. Grup adına Bolu Belediyesi önünde yapan Gazetecilik Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Orçun Akyol ve Psikoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Zeynep Dinç, zamların geri alınmasını talep etti. ‘Öğrenci burada başkan nerede’ sloganları atan gençler, belediyeden bir yetkili ile görüşmeden alandan ayrılmayacaklarını belirtti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, öğrenciler arasından seçilen iki temsilci öğrenci ile görüştü.
2014 yılında Bolu Belediyesi’ne bağlı özel halk otobüslerinin kiralanarak özel firmalara verildiğini ifade eden Başkan Özcan, “Otobüsler bizim olsa zarar etmeyi göze alarak zam yapmayız ama maalesef halk otobüsleri zamanında özelleştirilmiş. Ben sizleri Şoförler Odası, belediye temsilcisi ve özel halk otobüslerinden yetkililerle görüştüreyim ve size zammın gerekçesini açıklasınlar. Eğer yine ikna olmazsanız ben sizinle tekrar görüşüp, gerekirse konuyu Belediye Meclisine tekrar taşımaya söz veriyorum” diye konuştu.
GÜNCEL, 14 Mayıs 2024 04:42
Yorumlar (0)

Dörtdivan'ın Odun Krizi: Mağduriyetin Anatomisi ve Siyasetin Sessizliği Üzerine Bir Analiz

MHP Dörtdivan İlçe Başkanı Gültekin'den odun krizine tepki

Dörtdivan Köylüsünden Orman İşletme Müdürlüğüne Sert Tepki: "Orman Temizliği Değil, Kışlık Odun İstiyoruz!"

İsmail Akgül, "emekli maaşları insanca yaşama seviyesine taşınmalı"

Yeniçağaspor Teknik Direktörü Güngör: "İç Sahada 3 Puanı Vermek İstemiyoruz"

Yeniçağaspor Başkanı Biçer'den İddialı Açıklama: "İnşallah Bu Seyirci 3. Ligi de Görecektir"

Yeniçağaspor Sezona Galibiyetle Başladı: Sinopspor'u Tek Golle Geçtiler!

Tekkedere Köyü'nde Baraj Mağduriyeti: Milletvekili Akgül'den Bakanlara Çağrı

AK Parti'li Yanılmaz, Dörtdivan'ı ziyaret etti

Bolu Milletvekili İsmail Akgül'den Yeni Sanayi Sitesi Gecikmesine Sert Tepki: "Esnaf Nefes Almalı!"

Sanatçı Çetin Altay'dan Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe'ye Ziyaret

CHP Lideri Özgür Özel, Bolu Belediyesi’nin Proje Tanıtım ve Toplu Açılış Töreni’ne katıldı

Korkunç Kaza: D-100'de Kamyonun Çarptığı Otomobil Sürücüsü Yaşamını Yitirdi

Bolu 1. Amatör Küme'de Yeni Sezon Heyecanı Başlıyor: Kuralar Çekildi

Dörtdivanspor'a Güçlü Destek: İsim Sponsoru YEA Yapı Laboratuvarı Ltd. Şti. Oldu

Bolu'da Korkunç Kaza: Park Halindeki Tır Sürücüsü Can Verdi

Bolu Grand Kartal Otel Yangını Davasında Yeni Gelişme: 78 Kişinin Ölümünden Sorumlu 4 Kişi İçin Tutuklama Talebi

Bolu’daki Grand Kartal Otel Davası Gergin Geçti: Mağdur Aileleri İsyan Etti

Gerede Belediyesi'nden İtfaiye Eri Alımı Tartışmasına Açıklama
