Bolu Belediyesi odaklı başlatılan “icbar suretiyle irtikap” (zorlayarak rüşvet alma) soruşturması, meslek odalarına sıçrayan yeni bir boyut kazandı. Yürütülen geniş kapsamlı operasyonlar sonucunda gözaltına alınan Bolu Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Altındal ve 1 oda personeli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Operasyon Genişledi: Belediye’den Odalara Sıçradı
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından titizlikle yürütülen soruşturmada, Bolu Belediyesi’ndeki iddiaların ardından mercek altına alınan kurumlar arasına esnaf odaları da eklendi. Jandarma ekipleri, geçtiğimiz günlerde Bolu Köroğlu Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Bolu Manavlar ve Pazarcılar Odası binalarına eş zamanlı baskın düzenlemişti.
Binalarda yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar ve resmi belgeye incelenmek üzere el konulurken, elde edilen bulgular doğrultusunda “rüşvet” suçlamasıyla Mustafa Altındal ve iki personeli gözaltına alınmıştı.
Gece Yarısı Kararı: 2 Tutuklama, 1 Adli Kontrol
Jandarmadaki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Bolu Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerin sorgusu gece geç saatlere kadar sürdü. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen isimler hakkında karar sabah saatlerinde açıklandı.
Mahkeme heyeti, Bolu Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Altındal ve 1 oda personelinin “rüşvet” suçlamasıyla tutuklanmasına, gözaltındaki diğer oda personelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
