TAYEKS'TE NELER OLUYOR?

Bolu Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Tay Gruba bağlı Tayeks Dış Ticaret ve Tekstil A.Ş. çalışanlarına yönelik arttığı iddia edilen sendikal baskılara karşı Teksif Sendikası mücadele başlattı. Teksif Sendikası Bolu İl Temsilcisi Sedat Alural sendikanın, işçi haklarını savunma ve toplu iş sözleşmesi hedefine doğru süren kararlı duruşunun devam edeceğini açıkladı 

13 Mayıs 2024 12:24
TAYEKS'TE NELER OLUYOR?

banner63

Bolu Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Tay Gruba bağlı Tayeks Dış Ticaret ve Tekstil A.Ş. çalışanlarına yönelik arttığı iddia edilen sendikal baskılara karşı Teksif Sendikası mücadele başlattı. Teksif Sendikası Bolu İl Temsilcisi Sedat Alural sendikanın, işçi haklarını savunma ve toplu iş sözleşmesi hedefine doğru süren kararlı duruşunun devam edeceğini açıkladı. Allual ayrıca Gezer Terlik A.Ş. işletmesinde sendikanın yetkisinin kesinleştiğini bildirdi…

10 Mayıs 2024 tarihinde Bolu'daki Tayeks A.Ş. işletmesinin önünde bir araya gelen Teksif Sendikası üyeleri, iş yerinde yaşanan baskı ve tehditleri protesto etti. Sendika temsilcisi Sedat Alural, basın açıklamasında, işçilere yönelik uzun süredir devam eden mobbing ve baskıların, sendikanın toplu iş sözleşmesi imzalamasına kadar sürecek mücadelesini tekrar vurguladı.

Sedat Alural’dan destek mesajları

Sedat Alural, sendika üyelerine yapılan muameleleri kınayarak, bu zorbalıkların sadece sendika üyesi oldukları için gerçekleştiğini belirtti. İddialara göre üyeler, işletme yöneticileri tarafından sendikadan ayrılmaları için yoğun baskı altına alınıyor, başarısız olduklarında ise cezalandırılmak amacıyla farklı bölümlere sürgün ediliyor.

Üyelere yapılan ağır baskı ve tehdit iddiaları

Alural, işletmedeki üst düzey yöneticilerin, işçilere açıkça sendikadan ayrılmaları yönünde baskı yaptığını açıkladı. Bu baskılar, hem işçilerin çalışma moralini bozmakta hem de iş yerindeki genel huzuru tehdit ettiğini belirten Alural, sendikanın işçilerin anayasal ve yasal haklarını kullanmaları gerektiğini savunarak, işverenin bu haklara saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

Teksif Sendikası, işvereni anayasa ve yasalara uymaya ve işçilerin haklarına saygı duymaya çağırdı. Sedat Alural, işverenin ekonomik gücünün, yasaların üstünde olmadığını ve işçilere çağdaş olmayan muamelelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Alural ayrıca, Gezer Terlik A.Ş. işletmesinde sendikanın yetkisinin kesinleştiğini ve işçilerin toplu iş sözleşmesine bir adım daha yaklaştığını duyurdu. Sedat Alural, sendikanın 72 yıllık geçmişi boyunca hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadığını ve mücadeleden geri adım atmadığını belirtti. Alural, bu duruşun, Tayeks A.Ş. çalışanlarının hakları için verilen savaşta da devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1