Kadın personele Başkan Yardımcılığı kıyağı mı?

Saadet Partisi Yeniçağa Belediye Başkan Adayı Muharrem Narin, Yeniçağa belediyesinde çalışan bir kadın personelin başkan yardımcısı yapılmasını eleştirdi. 

16 Mart 2024 10:44
Kadın personele Başkan Yardımcılığı kıyağı mı?

banner63

Saadet Partisi Yeniçağa Belediye Başkan Adayı Muharrem Narin, Yeniçağa belediyesinde çalışan bir kadın personelin başkan yardımcısı yapılmasını eleştidi.

Saadet Partisi Yeniçağa Belediye Başkan Adayı Muharrem Narin, Yeniçağa Belediyesinde çalışan bir kadın personelin personelin düz memurluktan birdenbire başkan yardımcısı yapılarak en üst maaşı almasını eleştidi. Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar'ı da hedef göstererek; “Bu özel ve değerli makam bu hanımefendiye niye verilmiştir? Ne özelliği ve gücü vardır.  Bu meseleyi Yeniçağa’lıların temiz vicdanlarına havale ediyorum” diyerek seslendi.

Bolu Belediyesi eski başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde mütercim olarak görev yapan ve Fransızca bilgisine sahip olan kadın personel ile ilgili iddialar gündeme Saadet Partisi Yeniçağa Belediye Başkan Adayı Muharrem Narin’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla düştü.

Öyle ki, bu kişinin asıl uzmanlık alanının yatırım veya proje olmadığını, sadece memur olduğunu ve Tanju Özcan'ın belediye başkanı seçilmesiyle Bolu Belediyesi'nden başka bir kuruma gönderildiğini ifade etti Muharrem Narin. Bu atamanın ahlaki ve helal olmadığını savunan Narin, Yeniçağa halkının vicdanına seslenerek atama sürecinin şeffaf olmadığını vurguladı.

“AHLAKİ, HELAL DEĞİLDİR”

“Yalan Yok, Hakaret Yok, İftira Yok. Herşey Yeniçağa İçin” diyerek açıklamada bulunan Saadet Partisi Yeniçağa Belediye Başkan Adayı Muharrem Narin; durumun ahlaki ve helal olmadığına dikkat çekerek; “Belediyede çalışan daha doğrusu çalışmayan bankamatik bayan personel bolu belediye eski başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde mütercim olarak çalışıyor, kendisi Fransızca biliyor. Bize yatırım, proje uzmanı demişlerdi böyle bir özelliği yok. Tek özelliği memur olması. Bu arkadaş seçimleri Tanju Özcan kazanınca Bolu Belediyesinden başka kurumlara gönderilmiş arada da nasıl olduysa Yeniçağa belediyesinde Fransızca bilen birine ihtiyaç duyulmuş ve belediyeye almışlar. Burada mevzuat açısından yasal bir sıkıntı yok ama yasal olan her şey doğru, ahlaki, helal değildir. Yasal olmakla birlikte vicdanların rahat olması lazım” şeklinde konuştu.

“NE HİKMETSE BİRDEN BİR BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI OLDU”

Narin, düz bir memurun bir anda nasıl belediye başkan yardımcısı olduğunu sorgulayarak; “Bu bayan personel kısa bir süre Yeniçağa Belediyesinde bir iş yaptığı yok, dolaşıyor. Derken ne hikmetse ne olduysa birden bire Belediye Başkan yardımcılığı makamına atanıyor.  Yeniçağa Belediyesinin 1 adet belediye başkan yardımcılığı kadrosu var. Bu kadroya atama yetkisi de belediye başkanına aittir. Düz bir memur bir anda belediye başkan yardımcısı yapılmakla memurluk hayatı boyunca gelebileceği en üst noktaya gelmekle alabileceği en yüksek maaşı almaktadır.  Daha sonrada seçimi bir başka aday kazandığı zaman onu oradan indiremez. Yasanın zırhına bürünmüştür, emekli oluncaya kadar o makamda kalır, ya istifa etmesi lazım veya farklı kurumlara gönderilmesi lazım onun yollarını da biz biliyoruz.

“BU ÖZEL VE DEĞERLİ MAKAM BU HANIMEFENDİYE NİYE VERİLMİŞTİR?”

Bu özel ve değerli makam bu hanımefendiye niye verilmiştir? Diyelim ki ortalama bir memur maaşı 40 bin lira. Bu hanımefendi bu göreve getirilmekle birden bire 60 bin lira seviyesine çıkıyor, farz edelim ki 30 yıl memurluk yaptı, 30 yılda emeklilik yaşadı 60 yıl, 720 ay yapar. Eski para ile ifade ediyorum 14 trilyon 400 milyar altın tepside sunuluyor. Bu nasıl bir rakamdır, nasıl iştir? Verilen para Yeniçağa’lının parasıdır, sizin paranızdır.” diye konuştu.  

“YENİÇAĞALI OLMAYAN BU BAYANIN NE ÖZELLİĞİ VE GÜCÜ VAR?”

Saadet Partisi Yeniçağa Belediye Başkan Adayı Muharrem Narin,  bu atamanın arkasındaki nedenleri sorgulayarak, Yeniçağa halkının parasının bu şekilde harcanmasına karşı çıkarak; “Şimdi sizlere soruyorum; Yeniçağalı olmayan, Yeniçağa ile ilgisi, faydası ve herhangi bir artısı olmayan bu bayanın ne özelliği vardır? Ne gücü vardır? Bu özel görev, anlamlı makam hanımefendiye neden verişmiştir? Şu olaya bakınız ki kendisine böyle paye verilmesine rağmen hanımefendi göreve gelmiyor. Organize sanayi bölgesi için ticaret ve sanayi odasında görevlendirildiği kılıfı bulunmuş. Tabi belediyeye getirilmeyince seçimlerde gelirken böyle bir iş yapılmış. Buna da inanmıyorum. Yeniçağa Organize Sanayi Bölgesinin kamulaştırma işlemi devam ediyor. Herhangi bir arazi tahsisi yapılmış değil. Dört dörtlük bir kamu tüzel kişiliği de kazanmamıştır” ifadelerini kullandı.

“ÖNCE YENİÇAĞALILARIN VİCDANLARINA SONRA ALLAH’A HAVALE EDİYORUM”

Yeniçağa halkının bu konuda vicdanlarını kullanarak düşünmeleri ve 31 Mart'taki seçimlerde doğru kararı vermeleri gerektiğini vurgulayan Narin; “Eyy Yeniçağalı’lar, eyy 10 lira ile zor geçinen, kasaptan 1 kilo et alamayan emekli kardeşlerim, büyüklerim, işsiz gezen genç, pazardan 1 kilo domates almaya korkan hanımefendi bu meseleyi burada kapatıyorum. Önce siz saygıdeğer Yeniçağa’lıların temiz vicdanlarına havale ediyorum, daha sonrada Allah’a havale ediyorum. Bu konuda bizlere hak verenler 31 Mart’ta düşünerek taşınarak yapsınlar.” Şeklinde sözlerini noktaladı.

Kaynak: Koroglugazetesi.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1