Gerede'de dericilere ceza krizi

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde eski tabakhanede faaliyet gösteren deri işletmelerinin Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mühürlendiği ve bu işlemin AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek ile Bolu Valisi arasında gerginliğe neden olduğu iddia edildi. 

17 Ekim 2023 20:35
Gerede'de dericilere ceza krizi

banner63

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde eski tabakhanede faaliyet gösteren deri işletmelerinin Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mühürlendiği ve bu işlemin AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek ile Bolu Valisi Erkan Kılıç arasında gerginliğe neden olduğu iddia edildi.

Deri denilince Türkiye'de ilk akla gelen yerlerden biri olan Gerede'de, yeni yapılan Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi'ne henüz taşınmayan ve eski tabakhanede faaliyet gösteren deri işletmelerinin yıkama işleminde kullandıkları makinelerinin mühürlendiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, yeni Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işyerleri inşaat aşamasında olduğu için hala eski tabakhanede faaliyet gösteren 84 deri işletmesinin çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkama işleminde kullandıkları makineleri mühürlendi. Bunun üzerine araya AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek'in girdi ve Bolu Valisi Erkan Kılıç'tan mühürleme işleminin durdurulmasını istedi. Bolu Valisi Erkan Kılıç'ın işlemlere devam edilmesini istemesi üzerine Milletvekili Yüksel Coşkunyürek ile aralarında gerginlik yaşandığı iddia edildi.

Sorunun Bolu'da çözülememesi üzerine Milletvekili Yüksel Coşkınyürek'in Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ile görüştüğü ve konunun Bakan Mehmet Özhaseki'ye aktarılacağı öğrenildi. Öte yandan eski tabakhanede faaliyet gösteren işletmelerin yeni Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki inşaatları tamamlanıncaya kadar kendilerine izin verilmesini istedikleri bildirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1