Staj ve Çıraklık Sigortası sahiplerine umut doğdu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi, milyonlarca vatandaşın emeklilik hakkına kavuşmasını sağladı. 

20 Eylul 2023 15:16
Staj ve Çıraklık Sigortası sahiplerine umut doğdu

banner63

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi, milyonlarca vatandaşın emeklilik hakkına kavuşmasını sağladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi, milyonlarca vatandaşın emeklilik hakkına kavuşmasını sağladı. Ancak, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar bu düzenlemeyi kullanabildi, 1999 öncesi staj ve çıraklık sigortası başlatanlar ise maalesef bu haktan yararlanamadı. Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, bu sorunlarını dile getirmeye çalışıyorlar. Ancak, TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den gelen müjdeli haber umut veriyor.

Akdeniz Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Mehmet Doruk, bir sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, TESK Başkanı Bendevi Palandöken'i arayarak perakende yasasının durumunu ve staj ve çıraklık sigortası sorununu sorduğunu ifade etti.

Doruk, Palandöken'in kendisine yasa çalışmalarının tamamlandığını ve küçük esnaf ve sanatkarları koruyacak olan yasanın Ekim ayında çıkacağını söylediğini aktardı. Ayrıca, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sorununun da Ekim ayında çözüleceği bilgisini paylaştı.

Başkan Doruk ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sorununun çözülmesi konusunda yakından ilgilendiğini belirtti ve bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son sözü söyleyeceğini ifade etti.

Bu gelişmelerle birlikte, staj ve çıraklık sigortası başlangıçlarının SSK başlangıcı sayılması talebiyle ilgili olarak Ekim ayında yapılacak düzenlemelerin beklendiği bir süreçte olduğunu görüyoruz. Bu düzenlemeler, küçük esnaf ve sanatkarlar ile stajyer ve çırakları yakından ilgilendiren önemli bir konu olarak gündemde bulunuyor. Umut verici bu haberler, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının beklediği adil çözüme bir adım daha yaklaşıldığını gösteriyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1