Herkese 850- 1250 TL aralığında maaş harici destek verilecek!

Ağırlaşan ekonomik şartlar sebebi ile geçim dertleri artmış olan vatandaşlara bakanlıktan destek açıklaması geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karşılıksız nakit ödeme hizmetinin detaylarını paylaştı. 

05 Ağustos 2023 08:50
Herkese 850- 1250 TL aralığında maaş harici destek verilecek!

banner63

Ağırlaşan ekonomik şartlar sebebi ile geçim dertleri artmış olan vatandaşlara bakanlıktan destek açıklaması geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karşılıksız nakit ödeme hizmetinin detaylarını paylaştı.

Kur farkı, yüksek enflasyon ve diğer faktörlere bağlı olarak günden güne ağırlaşan ekonomik şartlar, her kesimden vatandaşın bütçesi üzerinden ağır bir etki yarattı. Bu süreçte maaşlara zam yapılmasına rağmen hayat şartlarının daha farklı bir doğrultuda pahalılaşması, gelir artışlarını yetersiz kıldı.

Yeni dönem zam hazırlıkları için kolları sıvayan yetkililer enflasyon karşısında hiçbir vatandaşın ezdirilmeyeceğini belirtirken kurumları aracılığı ile de çeşitli yardım programları düzenledi. Bu kapsamda bir yardım haberi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. Eğitimden sağlığa kadar pek çok farklı kategori altında ihtiyaç sahiplerine nakdi ve ayni yardımlarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ayrıca hane başına nakit desteği sunacağını da bildirdi. “Aile Destek Programı” başlığı altında erişime açılmış olan yardım modelinin ayrıntıları belli oldu.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenmiş olan yardım modellerinden biri olan Aile Destek Programı, ihtiyaç sahiplerini kapsamaktadır. İlgili program dahilinde 4 farklı gelir düzeyine göre farklı tutarlarda nakit destekleri verilmektedir. Aylık ortalama geliri asgari ücretin 3’te 1’inden düşük olan tüm ihtiyaç sahipleri, haneleri adına ilgili desteğe başvuruda bulunabilmektelerdir.

Aile Destek Programı dahilinde ihtiyaç sahiplerine 12 ay boyunca düzenli olarak ödenen yardım tutarları şu şekilde belirlenmiştir:

  • Hane halkı ortalama geliri 450 TL’nin altında olanlara: Bin 250 TL
  • Hane halkı ortalama geliri 450- 911,15 TL aralığında olanlara: Bin 100 TL
  • Hane halkı ortalama geliri 911,15- 1.372,30 TL aralığında olanlara: 950 TL
  • Hane halkı ortalama geliri 1.372,30- 1.833,45 TL aralığında olanlara: 850 TL

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU AĞUSTOS 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 12 aylık düzenli yardım modeli olan Aile Destek Programı’na e- devlet sistemi üzerinden online olarak veyahut da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yüz yüze başvuru yapılabilmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1