AÇ GÖZLÜ ZİNCİR MARKETLERE TEPKİ

Bolu Manavcılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altundal, yerel pazarcı esnafının, pazar alanlarının içinde bulunan zincir marketlerin fiyat politikalarına ve yolları işgal etmelerine karşı tepki gösterdi. 

02 Eylul 2023 22:22
AÇ GÖZLÜ ZİNCİR MARKETLERE TEPKİ

banner63

Bolu Manavcılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altundal, yerel pazarcı esnafının, pazar alanlarının içinde bulunan zincir marketlerin fiyat politikalarına ve yolları işgal etmelerine karşı tepki gösterdi.

Bolu'nun Bahçelievler, Sümer, İhsaniye ve Karaçayır mahallelerinde haftanın belirli günlerinde kurulan semt pazarlarında satış yapan emekçi esnaf, zincir marketlere olan bu tepkilerini göstermek amacıyla zincir marketlerin önünde toplandılar. Pazarın giriş yolunu domates tezgâhı ile kapatan Bolu Manavcılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altundal, pazarcı esnafıyla birlikte açıklamalarda bulundu. Başkan Altundal, “Zincir marketin 24 tane şubesinde domates 16 lira, pazarın kurulduğu alanda 8 lira. Ayrıca da yolları işgal ediyorlar. Neymiş işgaliye bedeli ödüyorlarmış. Bize Valiliğin oradan yer gösterin bizde bedelini ödeyelim tezgâh açalım o zaman” dedi.

BİZ ZOR ŞARTLARDA PARA KAZANIYORUZ

Bolu Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan semt pazarı içindeki bir zincir marketin domates fiyatlarını bir günde yarıya düşürdüğü ve kaldırımları işgal ettiğine dair açıklamalarda bulunan Bolu Manavcılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altundal, pazarcı esnafının zorlu çalışma koşulları altında yerel ekonomiye katkı sağladığını vurgulayarak şunları söyledi: “iz pazarcı esnafı olarak, işimizde gücümüzde olan esnaflarız. Bizim mesleğimiz zor. Herkesin mesleği zor, ama inanın bizim mesleğimiz diğer meslek dallarına göre çok zor. Bizim gecemiz, gündüzümüz, kışımız yok. Biz zor şartlarda para kazanıyoruz. Benim esnafımın işiyle, aşıyla, gücüyle uğraşacak adamın alnını karışlarım. Bu ne rezillik ya?

GÖZÜ OLANIN GÖZÜ ÇIKSIN

“Bu ne ayıp ya? Gözü olanın gözü çıksın. Zincir marketin başımızın üstünde yeri var. Bolu’da 24 tane şubesi var. Çalışan bizim Bolulular. Allah bin kere razı olsun. 50- 100 bin çeşit ürün satıyorsun. 24 tane şubede domatesi 16 liradan satıyorsun, bugün burada 8 lira. Bu ne ya? Dün de bu şubede 15 liraydı abi. Türkiye'deki bütün illerde marketlerin, manav reyonları, sebze reyonları içeride olur. Ama nedense bizim Bolu'da yolun ortasında. Adam otobüs durağını kapatmış. Sebze meyve dökmüş ya. Neymiş? İşgal parasını alıyormuş. Bana valilik önünden yer belirtsin de bedelini ödeyelim biz de açalım. Benim esnafım 10 santimetre ileri çıksın zabıta gelir” dedi.

MARKETLER MANAV REYONLARINI İÇERİ ALSIN

Bolu Manavcılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altundal, yerel otoriteler ve Ticaret ve Sanayi Odası'na seslenerek, zincir marketlerin fiyat düşürmesine ilişkin şaşkınlığını ifade etti. Başkan Altundal, “Buradan valiliğe de sesleniyorum, belediyeye de sesleniyorum. Bir denetim yapsınlar. Dün 16 lira olan domates bir gün 8,95 liraya nasıl indi? Bana bunun bir açıklamasını bir yapın. Buradan Ticaret ve Sanayi Odası’na da sesleniyorum. Dün 16 liraya satılan domates bir günde 8,95 liralara nasıl satılıyor? Bizim şikâyetimiz bu. Marketler manav reyonları içeri alsın. Biz her hafta gerekirse pazar açmayız. Yani biz ekmeğimizin peşindeyiz. Biz müşterilerimizden özür diliyoruz. Yani şu yaptığımız bize yakışmıyor. Biz pazarcı esnafına yakışmıyor. Ama mecbur kaldık. Derler ya bıçak kemiğe dayandığı zaman yapacak hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1