Seben'de yayla evi gerginliği

Seben'de Kaymakamlık tarafından 2 yayla evi için yıkım kararı alınması gerginliğe neden oldu. 

01 Eylul 2023 12:00
Seben'de yayla evi gerginliği

banner63

Seben'de Kaymakamlık tarafından 2 yayla evi için yıkım kararı alınması gerginliğe neden oldu.

Yıkım kararının ardından yaylaya jandarma ekipleri sevk edildi. Yıkıma karşı koyan bir yayla evi sakini fenalık geçirdi. Ayman Yaylasında hayvancılıkla geçimlerini sağlayan iki ailenin alt katı dam olarak kullanacak şekilde ev yaptırmaya başlaması ortalığı gerdi.

Seben Kaymakamlığı'nın aldığı karar gereği bölgeye İl Özel İdare’ye ait kepçeler göndermesi yayla evi sakinlerini endişelendirdi. Kaymakamlık yıkım için ev sahiplerine 3 gün süre verirken, Çarşamba sabahından itibaren yıkımın gerçekleştirileceği açıklandı. Konu hakkında Vali Erkan Kılıç ile görüşmek istediklerini belirten Muhtar Hasan Nail Aykul, “Bizler hayvancılıkla geçimini sağlayan kişileriz. Yerimiz olmayınca hayvanlarımızı nerede barındıracağız. Şayet evlerimize izin verilmezse büyük ve küçükbaş hayvanlarımızı satmak zorunda kalacağız. 6 ay yaylada hayvanlarıma bakmak zorundayız. Valimizden yardım istiyoruz” dedi.

Öte yandan Seben Kaymakamlığı tarafından evi hakkında yıkım kararı verildiğini ve hiçbir tebligatın kendisine verilmediğini dile getiren ev sahibi Eren Daykun’da; “Hayvanlarımıza bakmak, beslemek için Ankara’dan buraya geldik. Şu anda iki katlı yayla evini yapmak için 160 bin lira para harcadık. Kaymakamlık yapmak üzere olduğumuz dam evini yıkmak istiyor. Ben ve ailem hayvancılık yaparak geçimimi sağlıyoruz. Damlı evimiz olmazsa hayvanlara nasıl bakarız. Böyle giderse yani evimiz yıkılırsa, 500 küçükbaş hayvanımı zararına satmak zorunda kalacağız. Geçtiğimiz aylarda taş kömürü için doğaseverler bu bölgede eylem yaptı. Şimdi de bizim için yardım bekliyoruz. Şimdi Çarşamba gününü bekliyoruz. Seben Kaymakamının bu yıkım kararından vazgeçmesini bekliyoruz” diye konuştu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1