Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk Dörtdivan'ı ziyaret etti

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Bolu ilinde bu yıl yaşanan sıcak hava dalgası nedeniyle 20'ye yakın orman ve örtü yangınının çıktığı bilgisini paylaştı. En fazla örtü yangınının görüldüğü Dörtdivan'a ziyarette bulunan Şentürk, yangınla mücadele çalışmalarını denetledi. 

28 Ağustos 2023 10:45
Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk Dörtdivan'ı ziyaret etti

banner63

2023 yılı içerisinde Bolu genelinde 20 farklı noktada orman ve örtü yangınlarıyla karşılaşıldı. Toplamda 150 hektarlık alanın zarar gördüğü bu yangınlar hakkında açıklama yapan Şentürk, Dörtdivan ilçesinin özellikle örtü yangınlarının yoğun olduğu bir bölge olduğunu belirtti.

Sıcak hava dalgalarının etkisiyle mevsimsel sıcaklık rekorlarının kırıldığı günlerde, Dörtdivan Orman İşletme Müdürlüğü ekibinin özellikle tetikte olduğunu vurgulayan Şentürk, İşletme Müdürü Murat Yıldız'dan yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesi için yürütülen çalışmaların önemine dikkat çeken Bolu Orman Bölge Müdürü Şentürk, halkın da yangınlar konusunda duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Bu tür acil durumlarda erken müdahalenin büyük bir etkiye sahip olduğunu belirten Şentürk, ormanların ve doğal alanların korunmasının herkesin sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1