Bolu Belediye Meclisi’nden ABD’ye kınama
SİYASET, 08 Ekim 2021 04:25Bolu Belediye Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler toplantısına katılmak için gittiği ABD’de herhangi bir devlet görevlisi tarafından karşılanmamasını kınayan bir mektubu ABD Başkanı Joe Biden’a gönderdi.

BOLU - Bolu Belediye Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler toplantısına katılmak için gittiği ABD’de herhangi bir devlet görevlisi tarafından karşılanmamasını kınayan bir mektubu ABD Başkanı Joe Biden’a gönderdi.
Kınama mektubunda şu ifadelere yer verildi; “Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Toplantısı’na katılmak üzere ABD’ye giden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, burada devlet gelenekleri ile örtüşmeyecek bir şekilde, herhangi bir ABD temsilcisi tarafından karşılanmamasını iyi niyetli bir davranış olarak görmüyoruz.
Kökleri binlerce yıl geriye dayanan Yüce Türk milletini, 200 yıllık bir devletin küçük düşürmeye çalışma çabalarını Bolu Belediyesi Meclis Üyeleri olarak şiddet ve nefretle kınıyoruz.
Geçmişte ve günümüzde yaşanan olaylardan görüyor ve anlıyoruz ki; ABD Türkiye’nin hiçbir zaman müttefiki ve dostu olmamıştır.
Bugün, Suriye’de Türk askerlerine kurşun sıkan terör örgütü PKK/YPG’ye binlerce tır silah gönderen ABD’dir.
FETÖ elebaşı Fettullah Gülen’i maşa olarak kullanıp, 15 Temmuz hain Darbe Girişimi’ni yapan ve bu yolla ülkemizin milli birliğine, demokrasisine kast eden de ABD’dir.
Yine Türkiye’nin ortağı olduğu, parasını verdiği F35’leri teslim etmeyen, çeşitli yaptırımlar uygulayan, ABD eski Başkanının, Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderdiği mektupla ağır ifadeler kullanan, beyzbol sopasıyla kendilerince subliminal mesaj vermeye çalışan da ABD’dir.
Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Sağcı-Solcu gibi türlü ayrıştırma tuzaklarıyla ülkemizin birlik ve beraberliğine kast etmeye çalışan da ABD’dir.
Bu ve bunun gibi daha birçok örnek sayılabilir... O nedenle Türkiye olarak, ABD ile tüm ilişkiler yeniden gözden geçirmelidir.
Bunun ilk adımları olarak, ABD’nin İncirlik ve Kürecik üsleri derhal kapatılmalıdır. Sadece ABD’ye hizmet eden NATO’dan da Türkiye’nin ayrılması elzemdir.
Eğer bu yukarı sayılanlar gerçekleşir ise Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta dile getirdiği ve bizlerin de desteklediği “Dünya 5’ten büyüktür” söylemi yerini bulacaktır.
Bu vesileyle, Bolu Belediyesi Meclis Üyeleri olarak, düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşıyor, hükümetimizden bu konuda gerekli adımları kararlılıkla atmalarını talep ediyoruz.“
SİYASET, 08 Ekim 2021 04:25
Yorumlar (0)

Çocukların kavgasında 1 çocuk öldü

Hilmi Gültekin’den Ferdi Zeyrek için taziye mesajı

Balkonda mangal mahalleyi ayağa kaldırdı

Tanju Özcan hastaneye kaldırıldı

İsmail Akgül; “Helal kazancın yanındayız”

İsmail Akgül, “Bilge Liderimizin emrindeyiz”

10 yaşında hafız oldu Kurs tarihine geçti

İsmail Akgül Bolu Pazarını ziyaret etti

Ankara üçüncüsü Dörtdivan'dan

Akgül’den Yeniçağa’ya ziyaret

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Dörtdivan Belediyesine 10 hükümlü personel

Vali’nin üstün başarı belgeli müdürüne tabutlu protesto

Beşinci kattan atladı hayatını kaybetti

Bolu’nun altyapısı güçleniyor

Suat Güner açıkladı; AK Parti Gerede İlçe Başkanlığına Erdoğan Kiriş atandı

Başkan Özcan; ''Bu bir hukuk garabetidir''

Skandalların adamı Veysel Tiryaki; Fasıl Köyü’ndeki villada Belediye’nin imkanlarını kullandığı iddia ediliyor

Coskunyürek açıkladı; "Bolu'ya 135 milyon liralık kaynak"
