ABD'li 27 senatörden Türk SİHA'ları için şikayet mektubu: Üretimi durdurulsun
DÜNYA, 11 Ağustos 2021 07:10Türkiye ve Amerika arasında "S-400"ler nedeniyle yaşanan gerginlik, gündemde durmaya devam ederken, Amerika cephesinden Türkiye'nin ürettiği Siha'lara ilişkin dikkat çeken bir haber geldi. ABD Kongresi'nden 27 senatör Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'e yazdıkları mektupta, Türkiye'nin SİHA'larından endişe duyduklarını ve üretimin durdurulması için baskı yapılmasını istedi.
WASHINGTON — Türkiye ve Amerika arasında "S-400"ler nedeniyle yaşanan gerginlik, gündemde durmaya devam ederken, Amerika cephesinden Türkiye'nin ürettiği Siha'lara ilişkin dikkat çeken bir haber geldi. ABD Kongresi'nden 27 senatör Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'e yazdıkları mektupta, Türkiye'nin SİHA'larından endişe duyduklarını ve üretimin durdurulması için baskı yapılmasını istedi.
"İHRAÇ EDİLMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ"
Söz konusu mektupta Türk SİHA'larının bölgeyi istikrarsızlaştırdığı savunuldu. Mektubun devamında Türkiye'deki SİHA'ların üretiminin durmasını isteyen senatörler, bu araçların ihraç edilmesinin de önüne geçilmesini talep ediyor.
"TÜRKİYE'Yİ CAYDIRICI GÜÇ HALİNE GETİRİYOR"
Yakın zamanda ABD'nin önde gelen savunma haberler i sitesi "defense news"te de TB3'ün Türkiye'yi caydırıcı bir güç haline getirmeye başladığını yazdı. Haber de Türkiye'nin denizde savaş uçağı filosu oluşturduğuna değinildi.
DÜNYA, 11 Ağustos 2021 07:10
Yorumlar (0)
Bir Araç, Üç Kişi ve Bitmeyen "Show" Siyaseti
MHP Bolu’da Yeni Dönem: İl Başkanlığına İlhan Durak Atandı
Belgeli tepki: Sebenspor’dan Hakem Atamasına Sert Kınama!
Yeniçağaspor Sinop’ta Direndi Ama Şanssızlığa Yenildi: 3-2
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Kaymakam Kaya Milli Sporcuları Ağırladı
Hayalet Ağlar Belgesel Ekibi Esenler’de İzleyiciyle Buluştu
Milletvekili İsmail Akgül’den Yeni Hastane İnşaatına Ziyaret: "Sağlık Altyapımız Güçleniyor"
İsmail Akgül’den Meclis’te Sert Tepki: "O El Kopartılır!"
Dörtdivan’da Yılların Sorunu Çözülüyor: Gerede Yolu Projesi 2026 Yatırım Programında!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve CHP Heyeti Beraat Etti
Dörtdivanspor Rövanşı Aldı: Sebenspor’u 3-1 Mağlup Etti
Dörtdivanlı Ömer Akmanşen, Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Oldu
İsmail Akgül Sağlık Bakanına sordu: "Bolu Sağlıkta Kaosa mı Sürükleniyor?"
Bolu’da Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem: Bazı Hastane Birimleri Birleştiriliyor
Milletvekili Akgül’den Esnafın "Telif Çilesi" İçin Meclis Hamlesi: "Sistem Yeniden Düzenlenmeli"
Bolu'da asil misafirlere Belediye eli: Yılkı atlarına yaşam desteği
Tuğgeneral Öztürk’ten Vali Aydın’a Ziyaret
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Abdullah Yılmaz ve İrem Dursun Coşkuyla Karşılandı
Milletvekili Akgül’den Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ne Anlamlı Ziyaret
