Mısır: Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz
DÜNYA, 13 Nisan 2021 07:32Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, ülkesinin Türkiye ile iki tarafın da faydasına olacak diyalog ve ilişkiler kurulmasında istekli olduğunu belirtti.
Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, ülkesinin Türkiye ile iki tarafın da faydasına olacak diyalog ve ilişkiler kurulmasında istekli olduğunu belirtti.
Samih Şukri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin yerel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin son dönemdeki açıklamaları ve jestlerinin takdir edildiğini" söyledi.
Siyasi göstergeler aşamasından, ilişkilerin çerçevesini belirleyen siyasi açılım aşamasına geçilmesine önem verildiğini belirten Şukri, Çavuşoğlu ile ramazan ayının gelişi münasebetiyle tebrikleşme kapsamında bir görüşme yaptıklarını ifade etti.
Şukri, görüşmenin "Türkiye'nin Mısır'ın önemiyle alakalı yaptığı açıklamalar ve verdiği sinyaller üzerine gerçekleştiğini" kaydetti.
"Mısır, her iki tarafın da faydasına olacak bir diyalog ve çıkarlara zarar verilmeden uluslararası hukuk kurallarına uygun ilişkiler kurulmasında istekli." diyen Şukri, gerekli zemin oluştuğu zaman bunların siyasi görüşmeler şeklinde yapılmasına da önem verdiklerine işaret etti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10 Nisan'da Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile ramazan ayını tebrik etme amacıyla telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.
DÜNYA, 13 Nisan 2021 07:32
Yorumlar (0)
Bir Araç, Üç Kişi ve Bitmeyen "Show" Siyaseti
MHP Bolu’da Yeni Dönem: İl Başkanlığına İlhan Durak Atandı
Belgeli tepki: Sebenspor’dan Hakem Atamasına Sert Kınama!
Yeniçağaspor Sinop’ta Direndi Ama Şanssızlığa Yenildi: 3-2
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Kaymakam Kaya Milli Sporcuları Ağırladı
Hayalet Ağlar Belgesel Ekibi Esenler’de İzleyiciyle Buluştu
Milletvekili İsmail Akgül’den Yeni Hastane İnşaatına Ziyaret: "Sağlık Altyapımız Güçleniyor"
İsmail Akgül’den Meclis’te Sert Tepki: "O El Kopartılır!"
Dörtdivan’da Yılların Sorunu Çözülüyor: Gerede Yolu Projesi 2026 Yatırım Programında!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve CHP Heyeti Beraat Etti
Dörtdivanspor Rövanşı Aldı: Sebenspor’u 3-1 Mağlup Etti
Dörtdivanlı Ömer Akmanşen, Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Oldu
İsmail Akgül Sağlık Bakanına sordu: "Bolu Sağlıkta Kaosa mı Sürükleniyor?"
Bolu’da Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem: Bazı Hastane Birimleri Birleştiriliyor
Milletvekili Akgül’den Esnafın "Telif Çilesi" İçin Meclis Hamlesi: "Sistem Yeniden Düzenlenmeli"
Bolu'da asil misafirlere Belediye eli: Yılkı atlarına yaşam desteği
Tuğgeneral Öztürk’ten Vali Aydın’a Ziyaret
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Abdullah Yılmaz ve İrem Dursun Coşkuyla Karşılandı
Milletvekili Akgül’den Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ne Anlamlı Ziyaret
