Edinburgh Dükü ve Kraliçe II. Elizabeth'in eşi Prens Philip 99 yaşında öldü
DÜNYA, 09 Nisan 2021 11:1160 yılı aşkın süredir eşi Kraliçe II. Elizabeth'in eşi olarak görev yapan Edinburgh Dükü Prens Philip, 99 yaşında hayata gözlerini yumdu.
LONDRA — 60 yılı aşkın süredir eşi Kraliçe II. Elizabeth'in eşi olarak görev yapan Edinburgh Dükü Prens Philip, 99 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Dük, son yıllarda sağlıksız bir şekilde acı çekti ve 2017'de kraliyet görevlerinden emekli oldu.
16 Mart'ta Londra'daki King Edward VII hastanesinden bir ay önce "ihtiyati tedbir" olarak kabul edildikten sonra serbest bırakıldı .
Buckingham Sarayı, hastaneye yatırıldığı sırada yaptığı açıklamada, kendisini iyi hissetmediği için doktorunun tavsiyesi üzerine hastaneye kaldırıldığını söyledi.
Bir hafta sonra Saray, bir "enfeksiyon" ile mücadele ettiğini ve hastanede kalacağını söyledi .
Ancak kraliyet ailesi, en küçük oğlu Prens Edward'ın "çok daha iyi" olduğunu ve "çıkmayı dört gözle beklediğini" söyleyerek, sağlığı hakkında iyimser bir değerlendirme yapmaya devam etti.
1 Mart'ta, Prens Philip, önceden var olan bir kalp rahatsızlığı üzerinde testlerin yapıldığı Londra'daki St Bartholomew hastanesine transfer edildi. Bu durum için bir prosedür 4 Mart'ta başarıyla gerçekleştirildi.
Saray sonradan, "Majesteleri tedavi, dinlenme ve iyileşme için birkaç gün hastanede kalacak." Dedi. Daha sonra iyileşmesi için Edward VII'ye geri gönderildi.
Prens Philip, önceden var olan bir rahatsızlığın tedavisi için 2019'da Noel'den hemen önce Kral VII.Edward'a kabul edilmiş ve birkaç gün orada kalmıştır.
Haziran ayında 100 yaşına girecek olan prens, Ağustos 2017'de kamusal yaşamdan emekli oldu, ancak zaman zaman kraliyet nişanlarına katıldı.
DÜNYA, 09 Nisan 2021 11:11
Yorumlar (0)
MHP Bolu’da İlhan Durak Dönemi Hızlı Başladı: 140 Kişilik "Dev" Kadro Sahaya İniyor
Dörtdivanspor’dan Play-Off Öncesi "Narin" Dokunuş: Furkan Narin İmzayı Attı!
Dörtdivan’da TOKİ Heyecanı: 125 Konutun Hak Sahipleri Belirlendi
Bir Araç, Üç Kişi ve Bitmeyen "Show" Siyaseti
MHP Bolu’da Yeni Dönem: İl Başkanlığına İlhan Durak Atandı
Belgeli tepki: Sebenspor’dan Hakem Atamasına Sert Kınama!
Yeniçağaspor Sinop’ta Direndi Ama Şanssızlığa Yenildi: 3-2
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Kaymakam Kaya Milli Sporcuları Ağırladı
Hayalet Ağlar Belgesel Ekibi Esenler’de İzleyiciyle Buluştu
Milletvekili İsmail Akgül’den Yeni Hastane İnşaatına Ziyaret: "Sağlık Altyapımız Güçleniyor"
İsmail Akgül’den Meclis’te Sert Tepki: "O El Kopartılır!"
Dörtdivan’da Yılların Sorunu Çözülüyor: Gerede Yolu Projesi 2026 Yatırım Programında!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve CHP Heyeti Beraat Etti
Dörtdivanspor Rövanşı Aldı: Sebenspor’u 3-1 Mağlup Etti
Dörtdivanlı Ömer Akmanşen, Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Oldu
İsmail Akgül Sağlık Bakanına sordu: "Bolu Sağlıkta Kaosa mı Sürükleniyor?"
Bolu’da Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem: Bazı Hastane Birimleri Birleştiriliyor
Milletvekili Akgül’den Esnafın "Telif Çilesi" İçin Meclis Hamlesi: "Sistem Yeniden Düzenlenmeli"
Bolu'da asil misafirlere Belediye eli: Yılkı atlarına yaşam desteği
