Polis provakasyona izin vermedi
GÜNCEL, 28 Mart 2021 13:51Bolu Kadın Platformu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile çekilmesine karşı kollarında mor fular ile yürümek istedi.

Bolu Kadın Platformu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile çekilmesine karşı kollarında mor fular ile yürümek istedi.
Yürümek isteyen kadınlar polis tarafından engellenmeye çalışılırken, güvenlik güçleri gerekçe olarak caddede mor fularla yürümenin yasak olduğunu öne sürdü. Bolu kadın Platformu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine karşı 27 Mart Cumartesi Günü saat 17.30’a eylem çağrısı yaptı. Ancak Bolu Valiliği tarafından kadınların eylem çağrısı sonrası Bolu’da 4 Nisan tarihine kadar eylem ve etkinliklere yasak getirdi. Yasak sonrası Bolu Kadın Platformu üyesi kadınlar mor fularlarıyla İzzet Baysal Caddesinde yürümek isterken polisin engeli ile karşılaştı. Cadde boyunca mor florlarıyla yürüyen kadınlar polis tarafından engellenmeye çalışıldı. Gerekçe olarak valiliğin getirdiği gösteri ve yürüyüş yasağını öne süren güvenlik güçleri yolu kapatarak yürüyüşü engellemeye çalıştı.
Grubun içinde çocukların olması nedeniyle polis, çocukların sokağa çıkma yasağının saat 14.00 sonrası kalktığını belirterek çocuklu ailelere cezai işlem uygulamaya çalıştı. Caddede onlarca çocuk ailesi ile yürümeye devam etti. Kadın Platformu üyesi kadınlar, polisin diğer ailelere cezai işlem uygulamamasına tepki gösterdi.
Öte yandan kolunda mor fularla yürümek isteyen kadına polis müdahale etti. Caddede mor fularla yürümenin yasak olduğunu öne süren polis, tek başına yürüyen kadının yolunu kapatarak, yürümesine engel oldu.
GÜNCEL, 28 Mart 2021 13:51
Yorumlar (0)

Bolu’nun güneyi de cazibe merkezi oluyor

Skandal; Veysel Tiryaki sendika yöneticisine yumruk attı

Tanju Özcan hakkında Ermeniler’den suç duyurusu

İsmail Akgül, Bolu İl Genel Meclisini ziyaret etti

Şehit babası toprağa verildi

Çelikkol; "Milli ekonomiyi sabotaj girişimine geçit yok"

Atalarına layık torunlar; Okçulukta il birincisi ve il üçüncüsü Dörtdivan’dan

Başkan Özcan’dan Ramazan Bayramı mesajı

Mehmet Çongar toprağa verildi

Mehmet Çongar hayatını kaybetti

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Bolu'da

MHP'den dev iftar

İsmail Akgül Sağlık Bakanı ile görüştü

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanından skandal paylaşım; Rum ağzıyla konuştu

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Çanakkale Şehitlerini andı

Tanju Özcan’dan Sine-i Millete dönme çağrısı

34 konaklama tesisi kapatıldı

Dörtdivanspor 16 maç sonra yenildi

Meclisi soru yağmuruna tuttu
