Dünya Kupası tarihinde kırmızı kart gösteren ilk hakem
SPOR, 23 Mart 2021 21:20Dünya Kupası tarihinde kırmızı kart gösteren ilk hakem, 1974 yılında Doğan Babacan olmuştu.
Dünya Kupası tarihinde kırmızı kart gösteren ilk hakem, Doğan Babacan olmuştu. 1974.
Hakemliğe 1955'te başladı. Münih 1972 Olimpiyat Oyunları ve 1974 FIFA Dünya Kupası'nda görev aldı. Turnuva boyunca 3 maça çıktı. Birincisi, bu finallerde ilk kırmızı kartın gösterildiği Batı Almanya-Şili maçıydı. Babacan, Şilili futbolcuya gösterdiği kırmızı kartla FIFA Dünya Kupası tarihinin ilk kırmızı kartını gösteren hakemi oldu. Dünya Kupası tarihinde kırmızı kart uygulaması ilk kez 1970 FIFA Dünya Kupası'nda başlatılırken, o yıl hakemler kırmızı kartlarına başvurmamıştı. Bu karşılaşmada Babacan'ın yanında yardımcı olarak bir İngiliz hakem Jack Taylor görev almıştır.
1970 Dünya Kupası'nda 33 oyuncu sarı kart gördü, ancak hiçbir oyuncu kırmızı kart görmedi. 1974'te Almanya'daki finallerde Batı Almanya-Şili arasında oynanan açılış maçını yöneten Doğan Babacan, 67. dakikada Şilili Calos Caszely'yi kırmızı kartla oyundan atarak, kupalardaki ilk kırmızı kartı gösteren hakem oldu.
Babacan, daha sonra İngiliz Taylor'un yönettiği Bulgaristan-Uruguay maçında Batı Alman Ohmsen'le birlikte yardımcı hakem olarak görev yaptı. Doğan Babacan üçüncü olarak da Galli hakem Clive Thomas'ın yönettiği maçta Avusturalyalı Tony Boskovic'le birlikte yardımcı hakem görevini üstlenmiştir.
1975 UEFA Süper Kupası'nı, 1974 ve 1977'de Şampiyon Kulüpler Kupası yarı final maçını, 1978'de UEFA Kupası yarı finalini yönetti. FIFA kokartını 10 yıl taşıdı. 1978'de hakemliği bıraktı.
SPOR, 23 Mart 2021 21:20
Yorumlar (0)
Belgeli tepki: Sebenspor’dan Hakem Atamasına Sert Kınama!
Yeniçağaspor Sinop’ta Direndi Ama Şanssızlığa Yenildi: 3-2
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Kaymakam Kaya Milli Sporcuları Ağırladı
Hayalet Ağlar Belgesel Ekibi Esenler’de İzleyiciyle Buluştu
Milletvekili İsmail Akgül’den Yeni Hastane İnşaatına Ziyaret: "Sağlık Altyapımız Güçleniyor"
İsmail Akgül’den Meclis’te Sert Tepki: "O El Kopartılır!"
Dörtdivan’da Yılların Sorunu Çözülüyor: Gerede Yolu Projesi 2026 Yatırım Programında!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve CHP Heyeti Beraat Etti
Dörtdivanspor Rövanşı Aldı: Sebenspor’u 3-1 Mağlup Etti
Dörtdivanlı Ömer Akmanşen, Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Oldu
İsmail Akgül Sağlık Bakanına sordu: "Bolu Sağlıkta Kaosa mı Sürükleniyor?"
Bolu’da Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem: Bazı Hastane Birimleri Birleştiriliyor
Milletvekili Akgül’den Esnafın "Telif Çilesi" İçin Meclis Hamlesi: "Sistem Yeniden Düzenlenmeli"
Bolu'da asil misafirlere Belediye eli: Yılkı atlarına yaşam desteği
Tuğgeneral Öztürk’ten Vali Aydın’a Ziyaret
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Abdullah Yılmaz ve İrem Dursun Coşkuyla Karşılandı
Milletvekili Akgül’den Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ne Anlamlı Ziyaret
Bolu’da Vahşet: Hem Ezildi Hem de Vücudundan Yüzlerce Saçma Çıktı!
Tarımda ezberler bozuluyor: Japon devı Solis-Yanmar Doğanay Otomotiv ile Bolu'da
