Dörtdivan’da Bir Devir Kapandı: Statüko Yıkıldı, Şoförler Odasında "Aslantaş" Dönemi!
SİYASET, 17 Şubat 2026 23:06
Dörtdivan’da yıllardır süregelen "çok koltuklu" yönetim anlayışı bugün itibarıyla tarihe karıştı. Uzun yıllar ilçenin sivil toplum ayağını domine eden Mahmut Koçak’ın yapılan seçime katılmamasıyla Şoförler Odası’nda Mehmet Aslantaş dönemi başladı.
Dörtdivan siyasetinin ve sosyal hayatının en önemli kalelerinden biri olan Şoförler Odası’nda beklenen gün geldi. Ancak bu kez sandıktan sadece bir isim değil, güçlü bir "değişim" iradesi çıktı. Yıllardır ilçede birçok kurumun başında bulunan Mahmut Koçak’ın seçime girmemesi, bir dönemin fiilen sona erdiğinin en net ilanı oldu.
Mahmut Koçak ismi, Dörtdivan’da uzun süredir yerleşik düzenin (statükonun) simgesi haline gelmişti. Tarım Kredi Kooperatifi Başkanlığı, Köy Muhtarlığı ve Minibüsçüler Şirket Müdürlüğü gibi kritik görevleri elinde bulunduran Koçak, önce kooperatif seçimlerini kaybetmiş ardından da şirket müdürlüğünü birakmıştı. Şoförler Odası seçimi, bu çözülmenin son halkası oldu.
Analiz
Dörtdivan kamuoyu, artık "her yerde aynı isimler" devrinin kapandığını, sivil toplumun daha dinamik ve odaklı bir yapıya kavuşması gerektiğini sandık iradesiyle tescilledi.
Mehmet Aslantaş: Değişim İsteyenlerin Gür Sesi
Seçime "Statükoyu değiştireceğiz" mottosuyla hazırlanan Mehmet Aslantaş, 71 delegeden seçime katılan 49’unun tamamının oyunu alarak şoför esnafının yeni umudu oldu.
Seçim Sonuç Grafiği:
Adaylık Süreci: Mahmut Koçak (Katılmadı) vs. Mehmet Aslantaş (Tek Liste)
Katılım Oranı: %69
Destek: %100 (Kullanılan geçerli oyların tamamı)
Esnaf "Hizmet" İstiyor
Mehmet Aslantaş’ın başkanlığı, sadece bir isim değişikliği değil; şoför esnafının sorunlarının yerelde daha gür bir sesle savunulacağı yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Koçak döneminin "idareci" yaklaşımının yerini, Aslantaş’ın "çözüm odaklı" ve "yenilikçi" vaatlerinin alması bekleniyor.
SİYASET, 17 Şubat 2026 23:06
Yorumlar (0)
Milletvekili İsmail Akgül’den Gerede’de Yoğun Mesai: Esnaf ve Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Milletvekili Akgül, Bolu’nun Nabzını Muhtarlarla Tuttu
MHP Bolu’da İlhan Durak Dönemi Hızlı Başladı: 140 Kişilik "Dev" Kadro Sahaya İniyor
Dörtdivanspor’dan Play-Off Öncesi "Narin" Dokunuş: Furkan Narin İmzayı Attı!
Dörtdivan’da TOKİ Heyecanı: 125 Konutun Hak Sahipleri Belirlendi
Bir Araç, Üç Kişi ve Bitmeyen "Show" Siyaseti
MHP Bolu’da Yeni Dönem: İl Başkanlığına İlhan Durak Atandı
Belgeli tepki: Sebenspor’dan Hakem Atamasına Sert Kınama!
Yeniçağaspor Sinop’ta Direndi Ama Şanssızlığa Yenildi: 3-2
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Kaymakam Kaya Milli Sporcuları Ağırladı
Hayalet Ağlar Belgesel Ekibi Esenler’de İzleyiciyle Buluştu
Milletvekili İsmail Akgül’den Yeni Hastane İnşaatına Ziyaret: "Sağlık Altyapımız Güçleniyor"
İsmail Akgül’den Meclis’te Sert Tepki: "O El Kopartılır!"
Dörtdivan’da Yılların Sorunu Çözülüyor: Gerede Yolu Projesi 2026 Yatırım Programında!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve CHP Heyeti Beraat Etti
Dörtdivanspor Rövanşı Aldı: Sebenspor’u 3-1 Mağlup Etti
Dörtdivanlı Ömer Akmanşen, Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Oldu
İsmail Akgül Sağlık Bakanına sordu: "Bolu Sağlıkta Kaosa mı Sürükleniyor?"
Bolu’da Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem: Bazı Hastane Birimleri Birleştiriliyor
