Gerede Belediyesi'nden İtfaiye Eri Alımı Tartışmasına Açıklama
SİYASET, 13 Eylul 2025 14:13Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Büyük Birlik Partisi (BBP) Gerede İlçe Başkanı Eyüp Yalçın'ın itfaiye eri alımıyla ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Allar, itfaiye teşkilatının sadece yangın söndürme görevlilerinden oluşmadığını, idari ve lojistik ihtiyaçlar için farklı bölüm mezunlarına da ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Büyük Birlik Partisi (BBP) Gerede İlçe Başkanı Eyüp Yalçın'ın itfaiye eri alımıyla ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Allar, itfaiye teşkilatının sadece yangın söndürme görevlilerinden oluşmadığını, idari ve lojistik ihtiyaçlar için farklı bölüm mezunlarına da ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Farklı Mezuniyetler Neden Talep Ediliyor?
Yapılan açıklamada, itfaiye personelinin sadece sivil savunma ve itfaiyecilik bölümü mezunlarından ibaret olmadığı vurgulandı. Allar, "İtfaiye Müdürlüklerinde ihtiyaca binaen birçok bölüm mezunu görevlendirilebilmektedir" dedi. İlana dahil edilen muhasebe ve işletme gibi bölümlerin mezunlarının, itfaiye müdürlüğündeki malzeme alımı, ekipman ve araç parçaları gibi satın alma işlemlerini yürüteceği ifade edildi.
Başkan Allar, bu alım ilanı için Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinlerin alındığını ve ilanın tüm Türkiye'ye açık olduğunu kaydetti. Adayların KPSS taban puanı, yaş ve diğer genel şartları sağlaması yeterli olacak.
Mevcut İtfaiye Personeli ve Siyasi Eleştiriler
Allar, mevcut itfaiye personelinin yangın söndürme konusunda nitelikli ve kalifiye olduğunu savundu. Personelin Kartalkaya, Mengen'deki GENTAŞ fabrikası ve son yıllarda yaşanan orman yangınlarındaki başarılarını örnek gösterdi. BBP İlçe Başkanı Yalçın'ın açıklamalarını "talihsizlik" olarak değerlendiren Allar, bir ilçe başkanının kurumların işleyişinden bihaber olmasının üzücü olduğunu dile getirdi.
Belediye Projelerine Yönelik İddialara Cevaplar
Allar, BBP'nin belediyeye ait sosyal tesislerin kendilerinin önerisiyle işletildiği yönündeki iddiaları da yalanladı. Millet Bahçesi Projesi'nin 2020 yılında başlatıldığını ve Esentepe Havuzlu Bahçe Restoranı'nın yasal süresinin dolmasının beklendiğini söyledi.
Demirciler Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi devam ederken, sosyal medyada yol çukurlarının eleştirilmesine de değinen Allar, "Dinleseydik milyonlarca liralık sıcak asfalt parası, milletin parası heba edilmiş olacaktı" ifadelerini kullandı.
Açıklama, muhalefetin daha liyakatli ve isabetli önerilerde bulunması temennisiyle sona erdi.
SİYASET, 13 Eylul 2025 14:13
Yorumlar (0)

'Hayalet Ağlar' Belgeseli Yönetmeni Ayşenur Sülün: "Bu Film, İletişim Fakültesi Öğrencilerinin Başarısı"

"Hayalet Ağlar"a birincilik ödülü

Bölgesel Amatör Lig'de 2025-2026 Sezonu Grupları Açıklandı: Yeniçağaspor 4. Grupta Mücadele Edecek

Dörtdivan’da İnek Hırsızlığı: Çalınan Hayvanlar Otoyol Kenarında Bulundu

Dörtdivan’a Belediye Konuk Evi kazandırılıyor

Dörtdivanspor U10 Takımı, Sakarya Cup'ta Üçüncü Oldu!

Akarsular Kanalizasyon Hattına Dönüştü: Çevre ve Halk Sağlığı Tehlikede

Dörtdivanspor'da Yönetim Değişikliği

Hüseyin Cahit Çıngı'dan Tanju Özcan'a 'Kınama'

“Gerede’ye Renk Katıyoruz” Resim Sergisi Açıldı

Tanju Özcan’dan Ali Koç’a ültimatom

İsmail Akgül, Tanju Özcan'ı Hastane İnşaatını Engellemekle Suçladı

Dörtdivan'da 2. Etap TOKİ İnşaatları Başlıyor, Şantiye Kuruldu

Yeniçağaspor Bölgesel Amatör Lig'e Katılım ücretini ödedi

Yüksel Coşkunyürek’ten Dörtdivan için önemli açıklamalar

Tanju Özcan, "Zoru görünce topuklamadım"

Tanju Özcan'dan CHP Bolu Teşkilatına Övgü: "Başarılı ve Uyumlu Bir Çalışma Yürüttük"

Tahsin Mert Karagöz'den 2015 Seçim Anısı ve Destek Çağrısı

Göncek'teki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
