Tanju Özcan’ı Erdoğan Bela etmiş, Bunu kim bela etmişti?
SİYASET, 08 Mayıs 2025 15:40Bolu’daki Necip Fazıl Kültür Merkezi’nin adının değiştirilmesi tartışmaları devam ederken, Eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da olay sözlerle tartışmaya katıldı. Yılmaz, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı Türkiye'nin ve Bolu'nun başına bela eden kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Bolu’daki Necip Fazıl Kültür Merkezi’nin adının değiştirilmesi tartışmaları devam ederken, Eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da olay sözlerle tartışmaya katıldı. Yılmaz, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı Türkiye'nin ve Bolu'nun başına bela eden kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.
Kendi döneminde Bolu Belediyesi tarafından tadilatı yapılarak Boluluların hizmetine sunulan ve “Necip Fazıl Kültür Merkezi” adı verilen salonun isminin CHP’li meclis üyelerinin önergesiyle “Bülent Ecevit Kültür Merkezi” olarak değiştirilmesi konusunda Gazeteci Caner Güngör’e açıklamalarda bulunan Eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Necip Fazıl fikir edebiyat adamıdır. Sevmeyebilirsin, fikirlerinden hoşlanmayabilirsin ama böyle bir adamın ismini değiştirmek ahlaki açıdan sıkıntılı. Eğer başka bir isim vereceksen bir eser yaparsın istediğin kişinin ismini verebilirsin. Senin hiçbir dahlin olmadığı yerde yapılan bu değişiklik bana saygısızlık değildir. Sanata saygısızlıktır, fikir adamına saygısızlıktır. Siyaset adamları gelir geçer ama fikir adamları hep yaşar. Bunu kavramak kavrayabilmek için önce insan olmak gerekir." dedi.
“TÜRKİYE’DE SİYASETİN AHLAKSIZLAŞMASINI SAĞLAYAN TEK ADAMDIR”
Necip Fazıl Kültür merkezine Bülent Ecevit isminin verilmesine tepki gösteren Alaaddin Yılmaz, "Şimdi gelelim ismi verilen şahsa. Herkes onu en namuslu siyasetçi olarak bilir. Şimdi söylediklerime iyi dikkat edin. Türkiye’de siyasetin ahlaksızlaşmasını sağlayan tek adamdır. Biliyorsunuz hükümet olabilmek için 1977 yılında Güneş Motelde 12 milletvekilini satın almıştır ve bunların hepsi bakan yapıldı. Ve ahlaksızlık yaptıkları için görevleri bittikten sonra yargılanıp ceza aldılar. Türk siyasi hayatını lekeleyen pislik haline getiren ahlaksızlaştıran bir yapının isminin verilmesi ise ayrı bir ahlaksızlıktır. Onun sayesinde siyaset ahlaksızlaştırıldı. Türk siyasetini ahlaksızlaştıran bir ismin Necip Fazıl’ın isminin yerine verilmesi kadar ahlaksızca bir tavır olamaz. Kimse ahlaksızlık yapmasın ben ahlaksızlığı kabul etmem." diye konuştu.
TANJU ÖZCAN’I ERDOĞAN BELA ETMİŞ
Açıklamalarında hızını alamayan Alaaddin Yılmaz halkın oylarıyla demokratik bir seçimle seçilmiş Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ve ona oy veren binlerce seçmene saygısızlık anlamına gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da üstü kapalı hakaret içeren bir üslupla, mevcut belediye başkanı Tanju Özcan'ı Türkiye'nin ve Bolu'nun başına bela eden kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.
BUNU KİM BELA ETMİŞTİ?
Alaaddin Yılmaz’ın yakışıksız sözleri üzerine Bolu Halkı adına soruyoruz, Eğer Tanju Özcan’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan bela etmişse, 3 dönem arka arkaya Bolu Belediyesi’nde görev yapma fırsatı verilen, hukuksuz uygulamalarıyla milleti canından bezdiren ve gider ayak Belediyenin arşivinin yanmasının hesabını veremeyen Alaaddin Yılmaz’ı Bolu’nun başına kim bela etmişti?
SİYASET, 08 Mayıs 2025 15:40
Yorumlar (0)

Dörtdivan'da 2. Etap TOKİ İnşaatları Başlıyor, Şantiye Kuruldu

Yeniçağaspor Bölgesel Amatör Lig'e Katılım ücretini ödedi

Yüksel Coşkunyürek’ten Dörtdivan için önemli açıklamalar

Tanju Özcan, "Zoru görünce topuklamadım"

Tanju Özcan'dan CHP Bolu Teşkilatına Övgü: "Başarılı ve Uyumlu Bir Çalışma Yürüttük"

Tahsin Mert Karagöz'den 2015 Seçim Anısı ve Destek Çağrısı

Göncek'teki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Eski Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut'tan CHP İlçe Başkanına Sert Tepki

Bolu'da Polisler Çocukları bilinçlendirmek için harekete geçti

Bolu Belediye Meclisi'nde "Allah Senin Belanı Versin" Krizi

Dörtdivan Kaymakam Vekili Karaca’dan Başkan Hamza Efe’ye İade-i Ziyaret

İlhan Durak'tan İzzet Baysal Vakfı Çağrısı: "Bürokratlar Bu Emanete Sahip Çıkmalı"

Taşkesti Panayırı Tarihleri Belli Oldu: Eylül'de Coşku Başlıyor

Hamza Efe; “Hayaldi gerçek oluyor”

Taşkesti Belediye Başkanı Saim Çevik'ten Rektöre sözünü tut çağrısı

Dörtdivan'a Yüksekokul Kurulması Resmen Onaylandı

CHP Bolu’da Delege Seçimleri Başladı: Karagöz ve Uç Yeniden Aday

Toprak Mahsulleri Ofisi, Dörtdivan'da Hububat Alımına Başlıyor!

Bolu Milletvekili İsmail Akgül'den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı
