Bolu'da Necip Fazıl kavgası
SİYASET, 03 Mayıs 2025 19:37AK Partili Eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde yaptırılan ve Türk Edebiyatının tanınmış şairlerinden Necip Fazıl Kısakürek'in isminin verildiği Necip Fazıl Kültür Merkezi'nin adının, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çoğunlukta olduğu Bolu Belediye Meclisi'nde değiştirilmesine AK Parti'den sert tepki geldi
AK Partili Eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde yaptırılan ve Türk Edebiyatının tanınmış şairlerinden Necip Fazıl Kısakürek'in isminin verildiği Necip Fazıl Kültür Merkezi'nin adının, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çoğunlukta olduğu Bolu Belediye Meclisi'nde değiştirilmesine AK Parti'den sert tepki geldi.
Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, '“Necip Fazıl gibi kültürel bir değerin ismini tabeladan silmek, içine düşülen zafiyetleri örtme çabasıdır.'' dedi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a, ''Konuşmadan önce düşün ki, konuştuktan sonra düşünmeyesin Tanju efendi!'' diye seslenen Suat Güner, ''Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın son dönemde sergilediği keyfi tutumlar ve popülist söylemleri, kamu yönetiminin ciddiyetiyle asla bağdaşmamaktadır. Son olarak Bolu Belediyesi Meclisi’nde oy çoğunluğu ile alınan bir kararla, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin isminin değiştirilerek Bülent Ecevit Kültür Merkezi yapılması ne gibi bir anlam taşıyor olabilir? Özcan’ın bu kararı, 'Sırf eski belediye başkanı onu çok seviyor diye adı verilmiş' gibi sığ ve nezaketsiz ifadelerle gerekçelendirmesi, yerel yönetim ciddiyetinden ne kadar uzak olduğunu açıkça göstermektedir. Bolu halkı, kültürel miraslarına ve bu mirası yansıtan değerlere saygı duyan bir yönetim anlayışını hak etmektedir.'' diye konuştu.
Şevval Sam hatırlatması
''Daha da vahimi, Başkan Özcan’ın 'Cüzdanımda Şevval Sam’ın resmini taşıyorum' deyip Şehrimizdeki bir parka onun ismini vermesi, kişisel hayranlıklarını kamu düzenine alet ettiğinin açık ve net bir göstergesidir.'' diyen Suat Güner açıklamasında, 'Sırf Şevval Sam’ı seviyorsun diye böyle bir işe kalkışman oldu mu hiç? Kültürümüzden uzak, ahlaki çizgimizin çok dışında duran, sözde sanatçıları örnek gösterip; sonrada dönüp Necip Fazıl’a laf atıyorsun.Senin sanat zevkin buysa, Necip Fazıl’ı anlayamaman gayet normal! AK Parti Bolu İl Başkanlığı olarak, Bolu’nun kültürel mirasının kişisel heveslere ve siyasi şovlara alet edilmesine asla müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. Bolu Belediyesi, halkın kaynaklarını kamu yararı doğrultusunda kullanmakla yükümlüdür; kişisel ajandalar doğrultusunda değil. Tanju Özcan’ı, Bolu halkının iradesine ve ortak değerlerine saygı duymaya; Belediye Meclisi’ni ise şahsi duygularla değil, kamu vicdanıyla hareket etmeye davet ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.
''Bu tesadüf değilse açık bir provakasyondur''
Güner sözlerini, ''2 Mayıs’ta alınan bu karar, o meşum tarihte Merve Kavakçı’ya karşı söylenen sözleri hatırlatıyor. Bu tesadüf değilse, açık bir provokasyondur. Kararı Bolu halkının vicdanına havale ediyorum.” şeklinde tamamladı.
SİYASET, 03 Mayıs 2025 19:37
Yorumlar (0)
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Kaymakam Kaya Milli Sporcuları Ağırladı
Hayalet Ağlar Belgesel Ekibi Esenler’de İzleyiciyle Buluştu
Milletvekili İsmail Akgül’den Yeni Hastane İnşaatına Ziyaret: "Sağlık Altyapımız Güçleniyor"
İsmail Akgül’den Meclis’te Sert Tepki: "O El Kopartılır!"
Dörtdivan’da Yılların Sorunu Çözülüyor: Gerede Yolu Projesi 2026 Yatırım Programında!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve CHP Heyeti Beraat Etti
Dörtdivanspor Rövanşı Aldı: Sebenspor’u 3-1 Mağlup Etti
Dörtdivanlı Ömer Akmanşen, Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Oldu
İsmail Akgül Sağlık Bakanına sordu: "Bolu Sağlıkta Kaosa mı Sürükleniyor?"
Bolu’da Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem: Bazı Hastane Birimleri Birleştiriliyor
Milletvekili Akgül’den Esnafın "Telif Çilesi" İçin Meclis Hamlesi: "Sistem Yeniden Düzenlenmeli"
Bolu'da asil misafirlere Belediye eli: Yılkı atlarına yaşam desteği
Tuğgeneral Öztürk’ten Vali Aydın’a Ziyaret
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Abdullah Yılmaz ve İrem Dursun Coşkuyla Karşılandı
Milletvekili Akgül’den Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ne Anlamlı Ziyaret
Bolu’da Vahşet: Hem Ezildi Hem de Vücudundan Yüzlerce Saçma Çıktı!
Tarımda ezberler bozuluyor: Japon devı Solis-Yanmar Doğanay Otomotiv ile Bolu'da
Başkan Özcan’dan Gazetecilere Kutlama Mesajı: “Basın, Halkımızın Gözü Kulağıdır”
İsmail Akgül’den TBMM’de Emekli Maaşı Çıkışı: "En Düşük Maaş Yeniden Ele Alınmalı"
